ANI sesizează Consiliul de Integritate în cazul nerevocării parlamentarilor Sergiu Andon și Florin Costin Pâslaru

ANI sesizează Consiliul de Integritate în cazul nerevocării parlamentarilor Sergiu Andon și Florin Costin Pâslaru

Agenția Națională de Integritate va sesiza Consiliul de Integritate în cazul parlamentarilor Sergiu Andon și Florin Costin Pâslaru.

Sesizarea ANI survine deciziei de marţi a Comisiei parlamentare, prin care s-a stabilit că deputaţii Sergiu Anton şi Florin Pâslaru nu s-ar afla în incompatibilitate, în pofida existenţei unor decizii în acest sens, Agenţia Naţională de Integritate arătând că acest fapt contravine declaraţiei recent adoptată a Parlamentului României privind sprijinirea implementarii noii Strategii Naţionale Anticorupţie 2012-2015, ceea ce pune sub semnul întrebării, în mod grav, existenţa statului de drept şi a separaţiei puterilor în stat.

Comisia Juridică, a respins, marţi, solicitările ANI privind revocarea din funcție a celor doi parlamentari.

Potrivit unui comunicat al Agenției, s-a constatat „starea de incompatibilitate în care se află Sergiu Andon urmare a încălcărilor dispoziţiilor legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice”.

De asemenea, în martie, ANI a înaintat Camerei Deputaţilor un raport potrivit căruia deputatul Florin Pâslaru se afla în stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel că se impune eliberarea din funcţia publică deţinută.

La data de 7 noiembrie 2011, ANI a constatat faptul că Florin Costin Pâslaru, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, începând cu anul 2009 – prezent, în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi, încălcând, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.