Antal Arpad anunță că DNA a clasat dosarul în care îl acuza de corupție. Procurorii începuseră urmărirea penală împotriva sa în februarie 2016

Antal Arpad anunță că DNA a clasat dosarul în care îl acuza de corupție. Procurorii începuseră urmărirea penală împotriva sa în februarie 2016
Foto: Antal Árpád / Facebook

Antal Arpad, primarul din Sfântu Gheorghe, a anunțat, miercuri, că Direcția Națională Anticorupție a clasat dosarul de corupție deschis în 2016 împotriva sa, pentru inexistența faptei, potrivit Maszol preluat de g4media.ro.

VESTE TRISTĂ! A MURIT FOSTUL PREȘEDINTE! VA FI DOLIU NAȚIONAL! VEZI AICI ULTIMELE IMAGINI (GALERIE FOTO)

Așadar, Antal Arpad, unul dintre liderii influenți ai UDMR, a precizat că motivul clasării este inexistența faptei.

”După 1.232 de zile de la deschidere, pe 2 iulie 2019, dosarul de urmărire penală împotriva lui Antal Árpád a fost clasat de DNA, pentru că acuzația nu s-a confirmat, faptele neavând caracter infracțional”, au transmis, miercuri, reprezentanții UDMR.

CUTREMURĂTOR! IULIA VÂNTUR, ÎN PERICOL DE MOARTE! ANUNȚ DE ULTIM MOMENT PRIVIND STAREA ARTISTEI! SALMAN KHAN E STE ÎNGROAZIT (GALERIE FOTO)

DNA începuse urmărirea penală împotriva sa în februarie 2016, acuzându-l că ar fi săvârșit infracțiunea de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice.

APOCALIPTIC! MARIA GHEORGHIU A ANUNȚA DEZASTRU! VA LOVI CURÂND ROMÂNIA! CEA MAI CUTREMURĂTOARE PREVESTIRE A MOMENTULUI…

Mai exact, dosarul viza un împrumut de 12.000.000 euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru modernizarea orașului, respectiv modernizarea unor străzi, trotuare, reabilitarea iluminatului public, amenajarea unor piste de bicicliști, amenajare parcări. Procurorii îl acuzau pe primar că ar fi favorizat o firmă de consultanță.

La acel moment, procurorii DNA ceruseră punerea lui Antal Arpad sub control judiciar.