Antonescu, atacuri fără precedent la Ponta: "A început un joc parşivel. Vrea să arunce responsabilitatea pe Parlament" (VIDEO)

Antonescu, atacuri fără precedent la Ponta: "A început un joc parşivel. Vrea să arunce responsabilitatea pe Parlament" (VIDEO)

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a lansat, joi, atacuri dure la adresa co-preşedintelui USL Victor Ponta, pe care l-a acuzat că a început „un joc parşivel” în cazul Roşia Montană.

Antonescu a declarat, în exclusivitate pentru Adevărul, că PNL a votat împotriva proiectului de la Roșia Montană întrucât există numeroase suspiciuni și fisuri în acest proiect, iar lipsa avizului de mediu este un motiv categoric.

Liderul PNL crede că Ponta este convins că proiectul este unul bun, fezabil, dar preferă să arunce responsabilitatea pe Parlament.

„Acesta este un proiect de anvergură națională, nu despre o localitate sau o companie, e un proiect pentru toată țara și nu poate fi susținut prin scindări. Un asemenea proiect generează o mare scindare. În al doilea rând, proiectul are multe fisuri, iar avizul Justiției cu atâtea observații mă împiedică să îl votez. Iar eu nu pot să substitui printr-un vot politicun aviz prin excelență tehnic, avizul de mediu”, spune Crin Antonescu.

Președintele Senatului a mai declarat că votul negativ dat de liberalii din Parlament nu anulează sub nicio formă o dezbatere în plen.

„Sunt acuzat pentru autopronunțare, dar primul care a zis ceva până la dezbatere a fost chiar premierul Ponta. A început un joc parșivel aici, dar eu înțeleg așa. Mi s-a întărit convingerea că Ponta e absolut convins că acesta e un proiect bun, fezabil, corect. Nu înțeleg de ce nu a asumat o hotărâre de guvern în acest sens, de asta cred că nu dorește să își asume responsabilitatea și aruncă vina pe Parlament”, a mai spus Antonescu.

Vezi AICI reacţia lui Victor Ponta la atacurile lui Crin Antonescu

Acesta mai spune că poziția PNL-ului față de acest proiect are legătură cu deciziile premierului.

„Păi dacă premierul care știe cel mai multe despre acest proiect votează împotriva lui, ia să mă gândesc și eu cum să votez. Dacă PSD-ul vrea să-l facă, să vină în Parlament să pledeze să-l facă”, a mai spus Antonescu.

Antonescu, atacuri fără precedent la Ponta: „A început un joc parşivel”

Embed: