Antonescu infirmă plecarea lui Stroe de la Interne: Vom face o propunere duminică, după ce o discutăm cu premierul

Antonescu infirmă plecarea lui Stroe de la Interne: Vom face o propunere duminică, după ce o discutăm cu premierul

Liderul PNL, Crin Antonescu, a infirmat, miercuri seară, posibila numire a lui Radu Stroe la șefia portofoliului Transporturilor, precizând de asemenea că și celelalte nume vehiculate sunt total incorecte.

„Sigur că Radu Stroe ar fi fost o variantă serioasă, de luat în considerare pentru Ministerul Transporturilor. Este un om care a lucrat în viaţa lui foarte mulţi ani în acest minister, îl cunoaşte foarte bine. Dar nu se întâmplă acest lucru, din cauză că domnul Radu Stroe este un ministru de Interne care-şi face datoria, până în acest moment, fără niciun fel de problemă”, a spus Antonescu., într-o intervenție la Realitatea TV.

Copreședintele USL, aflat în concediu, a negat de asemenea posibilitatea unui schimb de ministere cu partenerii de guvernare.
”PNL şi-a asumat acest portofoliu (Transporturile, n.r.) şi o va face în continuare”, a completat Antonescu.

Preşedintele PNL a spus că în partid vor fi făcute mai multe propuneri pentru Transporturi, şi că el însuşi are o propunere. Antonescu a precizat că nu poate face publică încă propunerea sa, dar aceasta nu se regăseşte printre cele vehiculate de presă. Liberalul a spus că este vorba despre un lider politic al PNL şi a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu este vorba despre actualul preşedintele al Camerei de Comerţ româno-americane, Sorin Mândruţescu.

El a menţionat că propunerea pentru şefia Transporturilor va fi făcută duminică după prânz, după o discuţie care va avea loc duminică dimineaţă în Consiliul Naţional al PNL.
„Noi facem o propunere pe care o discutăm cu prim-ministrul. Dacă o acceptă, o trasmite domnului preşedinte Băsescu. Noi nu îi cerem voie domnului Băsescu”, a completat Antonescu.

Surse din PNL au anunțat, miercuri, că în interiorul partidului s-au creat mai multe scenarii care vizează preluarea portofoliului Transporturilor, odată cu retragerea candidaturii lui Ovidiu Silaghi, cercetat de DNA. Printre numele vehiculate se afla și cel al lui Radu Stroe. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:04 - Cristian Plută, directorul adjunct al Administrației Spitalelor București, a fost trimis în judecată de DNA pentru trei presupuse fapte de luare de mită/ Doi inculpați și-ar fi recunoscut faptele
16:59 - Medicul Adrian Marinescu a spus cauzele pentru care avem un număr atât de mare de cazuri de rujeolă, în România. Cât de ușor se transmite această boală și cât durează izolarea
16:51 - Taylor Swift a fost desemnată „Persoana Anului 2023″. Artista s-a impus în fața unor nume mari, precum Regele Charles sau Barbie
16:44 - Crimă șocantă în Olt. Un bărbat a fost decapitat
16:33 - Anca Dragu (USR), despre cum s-au luat deciziile în ceea ce privește vaccinarea împotriva Covid: Și asta s-a întâmplat… Sperăm ca acest dosar să fie soluționat într-o perioadă scurtă de timp (VIDEO)
16:29 - Ce a spus David Popovici, imediat după calificarea României în finala de 4×50 metri mixt: „A fost o surpriză”
16:28 - Bogdan Matei (PSD), despre dosarul vaccinurilor: „S-ar crea un precedent dacă DNA ar ancheta ce înseamnă oportunitatea unui Guvern”
16:02 - Un bărbat din Alba a oferit mită unui polițișt 1.000 de euro și 10.000 de lei pentru a nu-i lua permisul. Care a fost reacția agentului
15:59 - Epidemie de rujeolă la nivel național. Medicul Carmen Dorobăț, despre simptomele acestei boli și cum pot părinții să-i ferească pe copii (VIDEO)
15:55 - Virgil Bălăceanu, despre turneul lui Vladimir Putin: Are nevoie de reabilitarea imaginii internaționale și caută jucători de forță (VIDEO)