Antonescu: Poziţia politică a parlamentarilor PNL este votul împotriva proiectului privind Roşia Montană

Antonescu: Poziţia politică a parlamentarilor PNL este votul împotriva proiectului privind Roşia Montană
Foto: B1 TV

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după o reuniune a grupurilor liberale din Camera Deputaţilor şi Senat, că liberalii din Parlament vor vota împotriva proiectului de lege privind Roşia Montană.

„După o dezbatere nu foarte aplicată, în urma unui vot copleşitor, poziţia politică asumată de parlamentarii PNL este de a vota împotriva acestui proiect de lege”, a spus Antonescu.

Crin Antonescu a precizat că la reuniunea grupurilor PNL s-a desfăşurat un vot, iar „poziţia politică asumată de parlamentarii PNL e de a vota împotriva acestui proiect de lege”.

Antonescu a mai spus că proiectul poate fi votat în Parlament şi fără PNL, întrucât liberalii nu sunt majoritari, menţionând că nu a fost informat de premier cu privire la eventualele despăgubiri la care ar fi obligat statul român. „Proiectul poate fi votat şi fără PNL. PNL nu e majoritar în Parlamentul României. Faptul că eu sau oricine altcineva dintre liderii politici sau dintre parlamentari este pentru sau contra nu înseamnă că nu mai discutăm în Parlament. Oricât m-ar flata, domnul Ponta nu mă poate confunda pe mine sau nu poate substitui voinţa unui Parlament întreg cu voinţa mea. Eu sunt pentru sau sunt contra, am anunţat că sunt contra, dar asta nu însemna cu nimic că nu se mai discută în Parlament, în comisii, speciale sau nu”, a declarat liderul PNL.

Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, luni la prânz, că el consideră că proiectul exploatării de la Roşia Montană nu poate fi susţinut şi, în opinia sa, acesta ar trebui respins, el apreciind că sentimentul public contrar e mai important decât datele tehnice.

Liderul PNL a ţinut să precizeze că subiectul legat de comisia specială care ar fi urmat să fie constituită în cazul Roşia Montană nu are legătură cu poziţia PNL împotriva acestuia.

„Nu eu sau nu PNL am fost împotriva unei comisii comune, deci proiectul trebuie discutat oricum în Senat, el a fost înaintat. Nu noi am anulat sau am blocat desfăşurarea şedinţei Birourilor Permanente reunite, am constatat această situaţie, proiectul este în Senat, e în procedură de urgenţă. Indiferent sub ce formă poziţia politică a PNL, a parlamentarilor săi, este de a vota împotriva acestui proiect de lege privitor la Roşia Montană”, a afirmat Antonescu.

Crin Antonescu: PNL este împotriva proiectului Roșia Montană

Embed: