Antonescu: Şedinţa Parlamentului pentru suspendarea lui Băsescu va avea loc la ora 17:00, chiar dacă CCR nu dă avizul până atunci

Antonescu: Şedinţa Parlamentului pentru suspendarea lui Băsescu va avea loc la ora 17:00, chiar dacă CCR nu dă avizul până atunci

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că în cazul în care Curtea Constituțională nu va da avizul cu privire la suspendarea președintelui, ședința Parlamentului va avea loc la ora 17:00, cum a fost stabilit. Dacă avizul va veni înainte de ora la care trebuie să înceapă ședința, va fi, evident, luată în considerare.

De asemenea, președintele Senatului a explicat că procedura de consultare a Curții Constituționale a fost îndeplinită, astfel că Parlamentul și-a îndeplinit obligațiile constituționale.

„Procedura de consultare fiind din punctul nostru de vedere îndeplinită, am stabilit ora ședinței și am trimis înștiințarea către domnul președinte Traian Băsescu azi, la ora 17:00,” a precizat acesta.

În acest caz, a precizat Crin Antonescu, Parlamentul are dreptul de a stabili un termen pentru pronunțarea CCR, pentru ca instituția să se pronunțe în termen util, și să nu întârzie procedurile.

Crin Antonescu: Ședința Parlamentului va fi la ora 17:00. Procedura de consultare s-a îndeplinit

Embed: " />
Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)