Trei foşti miniştri ai Justiţiei, chemaţi să dea explicaţii în Cosmisia SIPA

Trei foşti miniştri ai Justiţiei, chemaţi să dea explicaţii în Cosmisia SIPA

Trei foşti miniştri ai Justiţiei sunt chemaţi în Parlament să dea explicaţii cu privire la arhiva SIPA.
Comisia parlamentară de anchetă care trebuie să clarifice aspectele ce ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie îi va audia marţi pe Mona Pivniceru, Rodica Stănoiu şi Robert Cazanciuc.

Audierea celor trei este programată să înceapă la ora 9.30.

Preşedintele Comisiei, senatorul Viorel Salan, a precizat, luni, că şi ceilalţi invitaţi – Ionuţ Niţă, Gabriel Tănăsescu şi Nicolae Tiliban – au confirmat prezenţa la comisie, scrie Agerpres.

Viorel Salan a afirmat săptămâna trecută că existenţa unor anumite neîndepliniri legale vizând documentele clasificate din arhiva SIPA rezultă atât din corespondenţa comisiei cu diverse instituţii, dar şi din declaraţiile celor audiaţi.

Ultima oră
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)