Lazăr a atacat în instanță procedura de revocare declanșată de Toader

Lazăr a atacat în instanță procedura de revocare declanșată de Toader

Procurorul GeneralAugustin Lazăra depusla Curtea de Apel Alba o cerere de susupendare a procedurii de revocare declanșată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, informează B1 TV,care citează mai multe surse.

De asemenea, Lazăr a depus la Ministerul Justiției o plângere prealabilă împotriva actului administrativ reprezentat de raportul de revocare al lui Toader.

Tudorel Toader a declanșat acum câteva săptămâni procedura de revocare a lui Augustin Lazăr din funcția de Procuror General al României, invocând 20 de argumente. Printre acestea, Toader s-a referit la o ordonanță de clasare a unui dosar ce-l viza pe Iohannis, ordonanță care s-a aflat în dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr. CSM a susținut că acea ordonanță nu se află în dosarul lui Augustin Lazăr, contrazicându-l astfel pe Toader. Ulterior s-a aflat că, de fapt, ordonanța în cauză fusese semnată nu de Augustin Lazăr, ci de un alt procuror: Cristian Aurel Lazăr.

Cum Augustin Lazăr a contestat în contencios administrativ raportul de evaluare pe care i l-a făcut Tudorel Toader, procedura de revocare din funcție ar putea fi suspendată.

Știre în curs de actualizare