AUR, scandal în Comisia de Sănătate pe tema certificatului verde COVID. Schimb acid de replici între parlamentari (VIDEO)

AUR, scandal în Comisia de Sănătate pe tema certificatului verde COVID. Schimb acid de replici între parlamentari (VIDEO)

A fost scandal, marți, în Comisia de Sănătate a Senatului. Parlamentarii AUR, în frunte cu George Simion, au întrerupt lucrările pentru a se opune inițiativei privind certificatul verde COVID. Comisia de Sănătate și cea Juridică urmează să se întrunească din nou pe aceeași temă.

Proiect de lege în Parlament privind certificatul verde COVID

De luni au intrat în vigoare mai multe restricții anti-COVID. Unele dintre ele prevăd ca persoanele care intră în instituții publice să prezinte certificatul verde. Angajații instituțiilor respective, însă, nu sunt obligați să aibă acest document. O astfel de obligativitate nu poate fi dispusă prin Hotărâre de Guvern, ci doar prin lege. Actul normativ trebuia să aibă raport de la Comisia Juridică și de la Comisia de Sănătate pentru a putea ajunge în plen la vot.

Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a declarat, de altfel, că e nevoie urgentă de reglementarea folosirii acestui certificat.

Inițial, proiectul trebuia să facă referire doar la angajații din sănătate, aviație și Ministerul de Interne, dar azi s-a discută un amendament prin care măsura să fie extinsă.

AUR, împotriva certificatului verde COVID

Tot scandalul a fost transmis pe Facebook de George Simion, copreședinte AUR. Liberalul Daniel Fenechiu a încercat să-i spună că ședința nu poate fi transmisă online, dar în zadar.

„Vreţi să impuneţi certificatul verde pentru milioane de români, fără ca asta să se desfăşoare într-o dezbatere”, l-a acuzat Simion pe Fenechiu.

Liberalul a precizat apoi că nu a fost decât o discuţie pe nişte propuneri. El a catalogat apoi atitudinea AUR ca fiind „o măscărie, o chestiune care încalcă regulile fundamentale”.

George Simion a transmis că AUR refuză impunerea certificatului verde. Nici PSD nu susţine proiectul de lege. Senatorul social-democrat Florian Bodog a declarat că PSD susţine testarea gratuită pentru toţi cetăţenii și că partidul nu e de acord cu modul în care a fost reglementat certificatul verde la locul de muncă.

Ultima oră
20:29 - Ministerul Sănătății: Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron, confirmate în România
19:59 - Incident la vizita Papei Francisc în Grecia: Un preot ortodox l-a făcut “eretic” (VIDEO)
19:40 - Consiliul Național al Elevilor: Condamnăm lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 COVID. E esențial ca Ministerul Educației și cel al Sănătății să ia măsuri care să limiteze riscul de infectare din școli
19:14 - Grav accident la ieșire din Timișoara. Un om a murit și doi au fost răniți (VIDEO)
18:54 - Sorin Grindeanu: Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului (VIDEO)
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal