Viceprimarul Capitalei, dezvăluiri incredibile despre lupta pe bugetul Bucureștiului: Culisele unei bătălii de proporții pentru bani și influență (VIDEO)

Viceprimarul Capitalei, dezvăluiri incredibile despre lupta pe bugetul Bucureștiului: Culisele unei bătălii de proporții pentru bani și influență (VIDEO)

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat că întreg conflictul privind bugetul alocat în acest an Bucureștiului este cauzat de dorința lui Liviu Dragnea de a o sabota pe Gabriela Firea, Primarul General, și de a-i controla pe primarii de sectoare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, Bădulescu i-a reproșat întâi șefului PSD atitudinea glumeață, ironică și sfidătoare, într-un moment în care se discută probleme atât de serioase precum banii alocați bucureștenilor: ”Adică noi vorbim de lucruri serioase și el începe cu vitamina D. (…) Pe românește, ieri am spus că va ieși Dragnea și va da 2 lei la bebeluși. N-a făcut asta, dar a început cu două ironii: că dă vitamina D degeaba și glucometre la diabetici, că ține de siguranță națională. Dacă vi se pare asta o declarație demnă de un președinte de partid, atunci e foarte clar…”.

Mai apoi, viceprimarul l-a acuzat pe șeful PSD că se folosește de banii de alocat primăriilor drept pârghie pentru a o pedepsi pe Firea și ca instrument de control al primarilor de sectoare: Asta ca să-i țină pe primari sub ascultare și să lovească de câte ori vrea în Primarul General, singurul care explică bucureștenilor că pierd 25% din buget. Și le spune vrăjeala asta că le dau lor banii. Nu e așa! Ia 25% din buget! Nu vrea să dea la PMB, că vrea să arate cât de slabă e Firea și cât de mult îi pasă de bucureșteni. Și începe să facă ce face: îl pune pe Mutu să umble în Consiliul General să-i dea proiectele peste cap doamnei Firea… Îi duce activitatea în derizoriu”.

Aurelian Bădulescu a mai explicat și de ce va fi inutil ca sectoarele să primească mult mai mulți bani, așa cum a promis Dragnea: ”Proiectul de buget, când va merge în Comisia juridică, oamenii vor spune de legea 215, în care se precizează că nu poate da la sectoare ce se dă la Capitală, deoarece Primăria Capitalei decide direcțiile de dezvoltare strategică ale Bucureștiului, nu sectoarele. Sectoarele oricum nu vor putea să absoarbă, pentru că nu au competențele necesare, potrivit atribuțiilor legale care le revin. Când vor înțelege toți că au greșit, se vor trezi primarii de sectoare cu bani și o să spună că nu pot cheltui banii, că oricum au închis pe excedent. Adică oricum n-au cheltuit banii. Și-o să vină Curtea de Conturi să mă întrebe de ce m-am împrumutat. Că n-a dat Dragnea banii! Le-a dat la sectoare și ele nu i-au cheltuit! De ce? Că vrei tu, care-i avut o prăvălie în Teleorman, care se chema ”La geamuri multe”, să nu dai banii că așa vrei tu? Păi nu-i țara ta!”.

Bădulescu a insistat că, oricum, Dragnea efectiv n-are de unde să dea mai mulți bani, pentru că nu s-a încasat suficient la buget: De unde să revină Ministrul Finanțelor la buget? Dacă nu e, de unde să dai? Nouă, la primărie, nu ne-au venit banii de la buget pe ultima filă de alocare bugetară, din decembrie! Dacă n-are încasări, de unde să dea?”.