Autoritatea Electorală Permanentă a dat liber la pomenile electorale (VIDEO)

Autoritatea Electorală Permanentă a dat liber la pomenile electorale (VIDEO)
Foto: inforoes.com

Autoritatea Electorală Permanentă dă undă verde la pomenile electorale, cu doar patru zile înainte de finalul campaniei electorale, informează B1 TV. Autoritatea a anunțat că ajutoarele alimentare oferite de candidaţi alegătorilor nu încalcă legislația electorală.

Autoritatea Electorală Permanentă dă liber la pomenile electorale oferite în campanie de primarii în funcție. Potrivit jurnaliștilor de la Gazeta de Sud, ajutoarele alimentare oferite de edili nu încalcă legislația electorală.

Autoritatea motivează răspunsul pe baza Legii privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, dar nu amintește de propriul Ghid care interzice oferirea, direct sau indirect, de alimente în campania electorală.

Autoritatea Electorală Permanentă a dat liber la pomenile electorale

#DIRECT_ONE_uchga0#

De o luna au avut nevoie autoritățile responsabile de aplicarea legislației electorale pentru a clarifica acest aspect foarte important al campaniei electorale pentru alegerile locale de pe 5 iunie.

Solicitarea adresată de jurnaliști a avut ca punct de plecare situația din Craiova. Acolo, edilul Olguța Vasilescu a împărțit, în prima săptămână a campaniei electorale, alimente plătite din bugetul local cu 250.000 de euro unui număr de 17.000 de persoane.

Înainte de acest răspuns, autoritățile în domeniu și-au pasat una alteia clarificarea situației.

Urmăriți B1TV.ro și pe