Bacalaureatul 2021 nu va avea sesiune specială. Sorin Cîmpeanu: Calendarul nu se poate dilata. Vor fi câte două sesiuni pentru ambele examene naționale. Ministerul Educației va rezolva toate cazurile punctuale (VIDEO)

Bacalaureatul 2021 nu va avea sesiune specială. Sorin Cîmpeanu: Calendarul nu se poate dilata. Vor fi câte două sesiuni pentru ambele examene naționale. Ministerul Educației va rezolva toate cazurile punctuale (VIDEO)
Foto: gov.ro

Examenul de Bacalaureat din anul 2021 nu va mai avea o sesiune specială pentru elevii care nu îl pot susține în cea normală din motive medicale, astfel că ambele testări naționale vor avea câte două sesiuni fiecare, iar Ministerul Educației va rezolva toate cazurile punctuale, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, vineri, în cadrul Știrilor B1 TV prezentate de Dan Gabor, unde a precizat că instituția se va implica pe lângă ambasadele României pentru a aborda inclusiv situațiile în care școlarii sunt internați în spitale din străinătate.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul Educației, pe B1 TV. Sorin Cîmpeanu, despre faptul căBacalaureatul 2021 nu va avea sesiune specială

Întrebat de ce a luat această decizie, Sorin Cîmpeanu a afirmat: „În primul rând, Ministerul Educației dorește să susțină elevii. Susținerea aceasta se traduce prin organizarea unei sesiuni speciale pentru Evaluarea Națională, în zilele de 5, 6 și 7 iulie. Această decizie de organizare a unei sesiuni speciale pentru Evaluarea Națională, a doua, după sesiunea normală, generează o întârziere care a generat nemulțumiri justificate cu privire la repartiția computerizată, finalul repartiției elevilor în licee – din data de 16 iulie, în data de 24 iulie.

„Pe de altă parte, elevii care susțin examenul de Bacalaureat, la fel ca și cei care susțin Evaluarea Națională, au șansa de a avea o a doua sesiune de Bacalaureat. Există două sesiuni pentru Evaluarea Națională, două sesiuni pentru Bacalaureat”, a adăugat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a amintit că, în 2020, sesiunea specială s-a rezumat la „câteva zeci de cazuri”, cazuri care de această dată „pot susține examenul de Bacalaureat în cea de-a doua sesiune”.

„Principala problemă nu este la nivelul Ministerului Educației, este la nivelul calendarului, deoarece timpul nu se poate dilata, nici calendarul, deoarece sunt toate aceste activități care necesită timp, decizia a fost de a organiza echitabil două sesiuni pentru elevii de clasa a VIII-a, două sesiuni pentru elevii de clasa a XII-a”, a mai spus demnitarul.

Ministrul promite că „Ministerul Educației va rezolva toate cazurile punctuale, având posibilitatea de derogare, cazuri în care din motive medicale, independente de voința elevilor, acestea nu se pot prezenta la examen”.

„Sunt situații în care sunt elevi care doresc să susțină examenul național, sunt internați în spitale în alte țări – și în aceste situații, Ministerul Educației se va implica pe lângă ambasadele României pentru a putea da șansa acestor elevi să susțină examenele naționale din spital, cu supraveghere din partea personalului ambasadelor. De asemenea, există posibilitatea de susținere la domiciliu a elevilor care au motive medicale justificate. Toate aceste posibilități sunt în interesul elevilor. Înțelegem dorința de organizare a trei, patru, cinci, șapte, 10, cât mai multe sesiuni, însă din păcate, așa cum am spus, îmi pare rău, știu cum sună, calendarul nu se poate dilata”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.