Bacău: Percheziții la sediile a două firme ce activează în domeniul energiei eoliene, suspecte de fraudă cu fonduri europene

Bacău: Percheziții la sediile a două firme ce activează în domeniul energiei eoliene, suspecte de fraudă cu fonduri europene
Foto: observatorulph.ro

Procurorii DNA efectuează percheziții la sediile a două firme ce activează în domeniul energiei eoliene din județul Bacău, într-un caz ce vizează suspiciuni de fraudă cu fonduri europene. Prejudiciul adus statului este estimat la două milioane de euro.

”Prejudiciul estimat în această cauză se ridică la aproximativ două milioane de euro. Însă, suma exactă despre care există suspiciuni că ar fi fost fraudată va fi stabilită în urma evaluării materialelor ce vor fi ridicate de la sediul firmelor din Bacău”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, potrivit Mediafax.

Potrivit procurorilor DNA, parcurile eoliene au fost realizate prin intermediul fondurilor europene ale căror beneficiari au desfășurat activități prin intermediul unor firme interpuse din Bacău.

Societățile vizate ar fi realizat lucrări în cadrul unui proiect vizând proiectare şi instalare de sisteme de turbine eoliene, fără să emită însă documente justificative către beneficiarul real, create în scopul de a supraevalua cheltuielile eligibile decontate prin fonduri europene nerambursabile şi TVA solicitată la rambursare de la autoritatea fiscală.