Băsescu, atac DEVASTATOR la adresa lui Kovesi. “Minte cu NERUŞINARE, i s-a urcat puterea la cap”

Băsescu, atac DEVASTATOR la adresa lui Kovesi. “Minte cu NERUŞINARE, i s-a urcat puterea la cap”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat, duminică seară, un șir de atacuri extrem de dure la adresa șefei Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

El a afirmat, la România TV, că Laura Codruţa Kovesi administrează DNA strict în favoarea intereselor ei de publicitate, că minte cu neruşinare și că i s-a urcat puterea la cap.

„Eu îi spun: ‘Dar pe fratele meu cum l-ai arestat pe o înregistrare care nu avea suportul original?’ Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face. Este evident că acele înregistrări au fost absolut reale. Eu i-am recunoscut și timbrul. Nu i-am recunoscut maniera de lucru, dar probabil că asta a devenit după ce i s-a urcat puterea la cap.(…) A făcut un efort formidabil în 2015 şi la începutul lui 2016 să-i dovedească lui Iohannis că poate fi utilă. A fost perioada cea mai neagră a DNA, când foarte mulţi oameni au fost arestaţi degeaba. A obţinut al doilea mandat la DNA. Nu conta că distruge oameni. (…) A decredibilizat instituţia. Administrează DNA în favoarea intereselor ei de publicitate. Azi am văzut-o minţind cu neruşinare la Euronews, unde spunea că prin noile legi, procurorii au fost subordonaţi politic. Prin aceste legi noi e întărită independenţa magistraţilor”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul șef de stat a vorbit și despre eșecul din mega-dosarul Microsoft, susținând că Laura Codruţa Kovesi ar fi trebuit să ştie că cei opt miniştri pentru care s-a cerut urmărire penală nu mai îndeplineau condiţiile pentru a fi cercetaţi.

Traian Băsescu a adăugat că, dacă preşedintele României ţine la DNA, atunci ar trebui să o schimbe cât mai repede pe Kovesi de la conducerea instituției, iar ministrul Justiţiei să ia atitudine.

„Urgenţa numărul 1 privind DNA e reabilitarea credibilitatea instituţiei, pentru că au avut atâtea eşecuri în ulrima perioadă, încât ceva trebuie să se întâmple acolo. Trebuie adusă DNA măcar la valoarea pe care o avea în perioada lui Morar, când nu prea plecau dosare fără probe consistente. Ce se întâmpla acum cu dosarele este inacceptabil”, a subliniat Băsescu, potrivit news.ro.

El a revenit, însă, asupra afirmaţiilor sale şi a spus că președintele Iohannis ar trebui, totuşi, să o păstreze pe Kovesi în funcţie, ca să îndrepte ce a stricat şi ca să înlăture “procurorii slugi”.

„Sincer, ea a stricat mentalitatea, să o îndrepte. Una din marile greşeli a fost şi acel arogant ‘noi suntem DNA’. A făcut din DNA moşia ei. Ar fi bine să o ţină (în continuare în funcție, n.r.) cu mandatul să îndrepte ce a stricat: să-şi înlature procurorii slugi”, a mai spus fostul șef de stat.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său