Traian Băsescu, replică pentru Coldea: Niciodată n-am văzut și n-am aprobat vreun protocol (VIDEO)

Traian Băsescu, replică pentru Coldea: Niciodată n-am văzut și n-am aprobat vreun protocol (VIDEO)

Florian Coldea a susținut în Comisia SRI că Traian Băsescu știa de existența protocolului SRI-Parchet, dar nu cunoștea și conținutul acestuia. Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, fostul președinte a negat această informație.

”Pe protocol scrie ”strict secret”, deci e un document care nu se adresează oricui. Un altfel de document, dacă ar fi fost transmis președinției, nu putea să fie transmis decât înregistrat, că-i strict secret. Deci undeva la cabientul președintelui trebuie să existe acest document înregistrat. Mai mult, are regimul de document strict secret, care trebuia procesat într-un anumit fel, adică președintele trebuia să-l citească și să-l trimită înapoi. Nu există un asemenea mecanism, acest document n-a ajuns niciodată la președinție”, a declarat Băsescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Acesta a mai susținut că protocolul nici n-ar fi trebuit să ajungă la Cotroceni.

Fostul președinte a mai spus că niciodată un protocol n-a fost aprobat în ședințele CSAT.

”Nu se discuta decât de nevoia de cooperare între instituțiile statului. Le-am cerut în mod repetat în CSAT să colaboreze. Dacă ăsta e sensul faptului că știam despre protocoale, o fi, dar niciodată n-am văzut și n-am aprobat vreun protocol”, a mai punctat fostul președinte.

Liderul PMP a mai afirmat că tinde să creadă, dar nu are certitudinea, că prin semnarea acestor protocoaleinstituțiile și-au depășit atribuțiunile.