Băsescu: Dacă Iohannis va face al doilea mandat, va fi un președinte bun (VIDEO)

Băsescu: Dacă Iohannis va face al doilea mandat, va fi un președinte bun (VIDEO)

Traian Băsescu a declarat, pentru B1 TV, că Iohannis va fi un președinte bun dacă va obține și al doilea mandat.

Întrebat dacă Iohannis a evoluat, Băsescu a răspuns: ”categoric da și funcția de președinte nu se învață de la școală și dacă va face al doilea mandat, va fi un președinte bun!”.

Cât despre vizitele de lucru ale președintelui în Statele Unite și în Germania, senatorul PMP a susținut că acestea reprezintă un periplu care nu aduce nimic nou, dar consolidează relațiile pe care le are România.

”E un peripul bun, nu aduce nimic nou, dar e de consolidare. Trump e nou, Iohannis e nou, s-au asigurat reciproc că nimic nu s-a schimbat. Relația dintre Statele Unite și România e fragedă. A devenit consistent construită la începutul mandatului meu. Aduceți-vă aminte că în mandatul meu am avut niște hopuri când premierul a spus că retragem trupele din Irak și vreo doi ani a trebuit să-i asigur că rămânem loiali angajamentelor noastre. Trebuia o reconfirmare a relațiilor, dat fiind existența scutului antirachetă, cât și a angajamentelelor de la summit-ul NATO din Țara Galilor”, a explicat fostul președinte.

Băsescu: Dacă Iohannis va face al doilea mandat, va fi un președinte bun

#DIRECT_ONE_hepqtv#

Ultima oră
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, dacă USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea
20:13 - Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)