Băsescu, despre o eventuală intervenţie militară în Siria: România nu are resurse pentru o astfel de acţiune (VIDEO)

Băsescu, despre o eventuală intervenţie militară în Siria: România nu are resurse pentru o astfel de acţiune (VIDEO)
Foto: B1 Tv

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că o România nu are resurse militare pentru o operațiune militară preconizată în Siria.

„În calitate de președinte care reprezintă statul român am prezentat public decizia. Soluția trupelor la sol este exclusă. O precizare cu privire la soluția militară”, a spus Traian Băsescu.

Întrebat ce va face România dacă se va ajunge la soluția militară, președintele a precizat că România rămâne la această declarație politică, dar nu are resurse militare pentru tipul de operațiune preconizate pentru a participa.

„Soluția la sol este exclusă. Dar aici vreau să fac o precizare la soluția militară. Chiar dacă se va utiliza, se va utiliza împotriva infrastructurilor militare sau a resurselor aviației siriene, artileriei, a unităților de tancuri, a depozitelor de muniții, cu o singură excepție: depozitele cu muniție chimică. Lovirea lor înseamnă generarea unui dezastru chimic și nu aș vrea să vedem situația în care singura șansă a regimului rămâne muniția chimică”, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni, că România s-a raliat declaraţiei semnate de 11 state din G20 privind Siria, care face apel la un răspuns internaţional ferm.

„În urma consultării cu alte instituţii ale statului, am decis ca România să se ralieze poziţiei acestor state”, a spus preşedintele, menţionând că România a devenit semnatară a acestei declaraţii.

El a precizat că declaraţia constată că norma internaţională împotriva utilizării armelor chimice este în vigoare de mult timp şi este universală.

Băsescu: România nu are resurse pentru o intevenție militară în Siria

Embed: