Băsescu: În Harghita şi Covasna dezvoltarea economică este slabă din cauza naţionalismului

Băsescu: În Harghita şi Covasna dezvoltarea economică este slabă din cauza naţionalismului

Prezent sâmbătă la Izvoru Mureșului, preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat că în județele Harghita şi Covasna dezvoltarea economică este slabă deoarece „unii au promovat ideea să vină numai investitori unguri, alţii au spus să vină numai investitori români”, prin urmare în zonă au venit firme cu potenţial foarte redus.

Cred că bătălia aici trebuie să fie în primul rând pentru dezvoltare, pentru că asta îi afectează şi pe unguri şi pe români. Sigur că s-au făcut progrese în dezvoltarea zonei şi asta a fost una din priorităţile pe care cabinetele anterioare le-au avut, însă Covasna şi Harghita vor fi bine ancorate în realităţile româneşti atunci când vor fi tratate ca zone care trebuie să fie sprijinite pentru crearea locurilor de muncă, pentru creare de facilităţi culturale, educaţionale, de cel mai înalt nivel. Trebuie să recunoaştem că în cele două judeţe dezvoltarea economică este slabă„, a declarat Băsescu, potrivit Mediafax.

Președintele suspendat consideră că slaba dezvoltare economică din zonă se datorează „naţionalismului”.

Aici unii au promovat ideea să vină numai investitori unguri, alţii au spus să vină numai investitori români. Rezultatul: au venit firme cu potenţial foarte redus care nu au putut asigura dezvoltarea celor două judeţe şi mai ales fricţiunile continue au creat impresia că este posibil un conflict interetnic, ceea ce i-a făcut pe investitori să nu se apropie de cele două judeţe, iar atmosfera sper eu să se îmbunătăţească pentru că ea este singura care poate stimula investiţiile serioase de aici şi de care cetăţenii, fie că sunt de etnie maghiară, fie că sunt români de etnie română, au nevoie„, a spus președintele suspendat.

 

Ultima oră
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș, după ce a căzut peste ele un copac smuls de furtună
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19