Băsescu: În mod sigur nu voi mai candida vreodată la funcția de președinte al României. Nu mai vreau să rămân în politică

Băsescu: În mod sigur nu voi mai candida vreodată la funcția de președinte al României. Nu mai vreau să rămân în politică

Președintele Traian Băsescu, suspendat vineri din funcție în urma votului Parlamentului, a declarat că nu va mai candida la șefia țării.

Întrebat de jurnaliști dacă intenționează să mai candideze pentru un nou mandat la președinție, având în vedere că cel actual nu ar fi luat în considerare, ca urmare a suspendării, Traian Băsescu a declarat: „O Doamne, nu! Sigur nu voi mai candida vreodată la funcția de președinte al României. Am spus că nu. Țineți cont de un lucru. Dacă eu am avut respect pentru mine însumi, dincolo de faptul că n-am mințit niciodată, sau niciodată cu intenție, uneori ai informație proastă…motiv pentru care consider că pot să am respect față de mine. Al doilea motiv este însă că eu am o meserie. Dacă ați observat, eu niciodată n-am rpmas cu brevetul de comandant de navă invalid”, a declarat Traian Băsescu.

Dacă vreodată o să iau o decizie pe care mi-o doresc aceea este ca înainte de a atinge vârsta de pensionare, să mai fiu pe puntea de comandă a unei nave. Asta ca să vă dovedesc că nu mai vreau să fiu în politică”, a mai spus Băsescu.

Senatorul Iulian Urban a declarat joi o posibilă demitere prin referendum a președintelui Traian Băsescu îi va da acestuia șansa de a candida la un nou mandat la Palatul Cotroceni.

Potrivit Articolului 81 din Constituție, o persoană poate deține maximum două mandate de președinte, însă dacă Băsescu va fi suspendat, actualul mandat nu va fi luat în considerare.

Băsescu: Nu mai vreau să rămân în politică

Embed: " />