Băsescu: Izolarea României este declanșată. În scurt timp vom afla că nu mai putem deschide ușa nimănui în interiorul UE

Băsescu: Izolarea României este declanșată. În scurt timp vom afla că nu mai putem deschide ușa nimănui în interiorul UE

Președintele suspendat Traian Băsescu se află sâmbătă la Cluj la un miting de susținere a democrației. În cadrul discursului susținut în fața mulțimii adunate în Piața Lucian Blaga din oraș, Traian Băsescu i-a criticat pe liderii USL pentru decredibilizarea țării și le-a transmis că în curând, România nu va mai putea deschide „ușa nimănui” în interiorul Uniunii Europene.

„Izolarea României este declanșată și în scurt timp vom afla că nu mai putem deschide ușa nimănui în interiorul UE”, a spus Băsescu.

Președintele suspendat i-a îndemnat pe români să meargă la vot pentru validarea referendumului și a declarat că este responsabil să lupte până în ultima clipă.

Mi se pare necinstit din partea politicienilor să creezi condițiile ca un președinte care a parcurs opt ani de mandat…să trebuiască să mai obțină 50%  + 1 așa cum a făcut când a câștigat alegerile. Foarte mulți spun: N-ai nicio șansă. Eu spun: ca președinte sunt responsabil să joc până în ultima clipă cartea democrației, de aceea le-am cerut celor care mă susțin să nu mă pună în situația să rămân prin nevalidarea referendumului, un președinte legitim trebuie să rămână prin votul poporului lui. Mergeți la vot, spuneți da sau nu restaurației”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu i-a acuzat pe liderii USL că au „împins” lucrurile spre organizarea unui referendum pentru a-și legitima „ticăloșia”.

Ceea ce s-a întamplat în România este inacceptabil din punct de vedere al valorilor europene, și totuși acești oameni au avut un interes fundamental. (…) Ei au împins lucrurile la referendum pentru că au nevoie să își legitimeze ticăloșia. Poporul este mult mai inteligent decât oamenii politici, aceasta este șansa României. Vă rog să vă gândiți în condițiile în care, cum ar arăta România cu un popor care validează acest lucru. Convingerea mea este că românii nu vor putea fi aduși să valideze o ticăloșie, abuzul constituțional, … oricât i-am supărat eu în mandatul meu”, a mai spus președintele suspendat.

Votați cea mai bună soluție pentru mersul înainte al României. Votați nu pentru restaurație, votați nu pentru hoți ajunși să controleze instituțiile statului, votați nu pentru mersul înapoi, așa încet cum am mers, am mers înainte”, i-a îndemnat Băsescu pe români.

La referendum.., ce au greșit oamenii politici este pus în fața acestui popor. Oamenii politici au greșit și sunt acum sancționați. (…) Reacția aliaților noștri a fost extrem de dură din punct de vedere politic. Crin Antonescu și Victor Ponta sunt niște oameni fără credibilitate la Bruxelles și nu numai, dar pe 29 este prima dată când românii fac și altceva decât să își aleagă reprezentanții. Pe 29 românii sunt profesorii care îi scot la tablă pe politicieni, și unul va lua nota 10, altul nu va lua nota de trecere la Bac. Sper ca cel care va lua nota de trecere să fiu eu”, a mai afirmat președintele.

Traian Băsescu, la mitingul de la Cluj

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21520').select();" id="embed_text_21520" />