Băsescu, la Congresul PDL: Vă mulţumesc că nu m-aţi dezamăgit. Aveţi obligaţia să rămâneţi împreună

Băsescu, la Congresul PDL: Vă mulţumesc că nu m-aţi dezamăgit. Aveţi obligaţia să rămâneţi împreună

Prezent sâmbătă la Palatul Parlamentul cu ocazia Convenției Naționale a PDL, președintele  Traian Băsescu le-a spus democrat-liberalilor că formaţiunea din care fac parte „a făcut cel mai mult bine României”. Şeful statului le-a transmis mesaje de încurajare şi le-a mulţumit participanţilor la Convenţie şi premierului Boc că nu l-au dezamăgit. Spre finalul discursului, Traian Băsescu le-a spus cu lacrimi în ochi celor din PDL că au obligaţia să rămână împreună după numărarea voturilor.

“În opinia mea sunteţi partidul care a făcut cel mai mult bine României, chiar dacă n-aţi avut capacitatea să explicaţi”, le-a spus Traian Băsescu celor prezenţi la eveniment.

Băsescu, la Congresul PDL: E nevoie de o Românie performantă

Preşedintele a spus că ştie că sunt opinii în PDL în favoarea reducerii ritmului reformelor, pentru a câştiga electoral, dar a atras atenţia că, dacă se vor opri, democrat-liberalii vor pierde şi le-a cerut să continue procesul de transformare a statului.

„Unii spun că am ieşit din recesiune destul de târziu. Poate. Dar am ieşit cu cele mai mici costuri, ceea ce înseamnă că ne-am creat condiţiile pentru o relansare economică solidă. Ştiu că sunt opinii în partid pentru o reducere a ritmului transformărilor, al reformelor, pentru a câştiga un electorat pe care vi se pare că nu-l mai aveţi. Eu vă spun un singur lucru: dacă vă opriţi, pierdeţi!”, le-a spus Traian Băsescu participanţilor la Convenţia Naţională a PDL.

 
Traian Băsescu, la alegerile din PDL: România nu mai suportă jumătăţile de măsură

Şeful statului le-a mai spus democrat-liberalilor că a se opri din reforme ar fi „cea mai mare eroare”.

„În calitate de şef al statului, vă cer să continuaţi procesul de transformare a statului”, a declarat preşedintele Băsescu. Preşedintele i-a încurajat pe democrat-liberali să continue progresele începute, pentru că românii “au început să înţeleagă că, înainte de a avea o Românie socială, trebuie să ai o Românie performantă”.

Tototdată, şeful statului i-a îndemnat pe liderii PDL să nu se oprească,  întrucât “dacă vă opriţi, n-aveţi nicio şansă să câştigaţi alegerile din 2012”.

„Acum, când ştim ce trebuie să facem, ar fi păcat să nu cotinuaţi, a continua înseamnă şi a avea tăria să priviţi la sondaje şi să spuneţi: mergem înainte. Românii au început să înţeleagă ce aţi făcut şi, mai mult decât atât, au început să înţeleagă că, înainte de a avea o Românie socială, trebuie să ai o Românie performantă. România nu mai suportă jumătăţi de măsură şi are nevoie de politicieni responsabili, care să ducă lucrurile până la capăt. Dacă vă opriţi, n-aveţi nicio şansă să câştigaţi alegerile din 2012”, a adăugat Traian Băsescu.

Băsescu, democrat-liberalilor: Trebuie să explicaţi bine ce faceţi

Traian Băsescu le-a transmis democrat-liberalilor că au responsabilitatea ca după numărarea voturilor să rămână uniţi.

„Aveţi responsabilitatea de a continua linia politică de până acum, aveţi responsabilitatea de a da semnalul responsabilităţii pentru ţară şi aveţi obligaţia ca diseară, după ce se numără voturile, să rămâneţi împreună”, a spus Traian Băsescu.

De asemenea, preşedintele i-a sfătuit pe membrii PDL să fie pregătiţi atunci când merg la televizuni, îndemnându-i să nu pară „nişte copii veniţi să fie bătuţi”, când de fapt ei fac „ceea ce trebuie”.

 
Traian Băsescu, către membrii PDL: Aveţi obligaţia să rămâneţi împreună

„Oare de ce aveţi atât de puţină grijă în a apăra ceea ce faceţi. (…) Nu mai mergeţi la televiziuni nepregătiţi să vă spună acolo nişte domnişoare, nişte domni, ia uite banii pentru benzină, când voi îi daţi pe medicamente. (…)Când iesiţi în faţa publicului să daţi informaţie corectă, nu să păreţi nişte copii veniţi să fie bătuţi, când de fapt voi faceţi ce trebuie”, a afirmat Traian Băsescu.

„Va trebui să vă propuneţi să explicaţi românilor ce aţi făcut, altfel vă lăsaţi pradă demagogiei de stânga”, a mai spus preşedintele.

Președintele Traian Băsescu a sosit la Convenţia Naţională a PDL în jurul orei 11.10, pentru a ţine un discus în faţa democrat-liberalilor, părăsind Palatul Parlamentului o oră mai târziu. La plecare, şeful statului a dat mâna cu Emil Boc şi cu Vasile Blaga şi a salutat sala, în aplauzele participanţilor.