Băsescu: Ne aflăm în fața unei strategii de distrugere a Parlamentului. Unde mutăm puterea? (VIDEO)

Băsescu: Ne aflăm în fața unei strategii de distrugere a Parlamentului. Unde mutăm puterea? (VIDEO)

S-a trecut la o demolare sistematică a credibilității Parlamentului, deși sute de aleși sunt oameni curați, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, în emisiunea X-Press, moderată de Sabin Orcan pe B1 TV.

”Articolul 61 din Constituție spune că Parlamentul e organismul reprezentativ suprem al poporului român și unica autoritate legiutoare a țării. Nu se pot face legi fără Parlament. Cu Parlamentul poți să te cerți, să ai dispute ca președinte, ca CSM, se întâmplă astfel de lucruri, dar: sunt un om suspendat de două ori și nu pot să nu observ că s-a trecut la o demolare sistematică a credibilității acestei instituții”, a declarat Traian Băsescu.

Acesta a mai susținut că și în timpul mandatelor de președinte a fost împotriva arestării preventive.

”Îmi repugnă modul acesta de a se face justiție. Dacă nu a dat în cap, nu a omorât, nu a fost prins în flagrant, nu a încercat să falsifice date… Au fost unii de curând, Păun de exemplu, la care am spus că trebuie arestat pentru că a încercat să aranjeze declarații ale martorilor.

Trebuie să intervină o reținere. Când nu ai alt organ suprem, de ce accelerezi pe o demonizare, o discreditare totală? De ce faci acest lucru, când nu există parlamentar ce nu poate fi anchetat?

Când discutăm despre parlamentari, mai ales când e vorba de cereri de arestare în urma unor denunțuri pentru fapte de acum cinci, șase, șapte ani în urmă, e clar că ne aflăm în fața unei strategii de distrugere a Parlamentului, singurul garant al democrației, pentru că 500 de parlamentari nu o pot lua razna”, a afirmat Băsescu.

Băsescu: Ne aflăm în fața unei strategii de distrugere a Parlamentului

#DIRECT_ONE_9ly92o#

Acesta a mai precizat că nu există în întreaga Europă civilizată vreo justiție care să ceară arestare preventivă pentru că parlamentarul nu are imunitate la anchetă.

”Parlamentul este organul suprem al poporului român. Unde mutăm puterea? Câteva sute din cei 500 de parlamentari sunt oameni curați. Aceste atacuri au discreditat toată instituția. Cel puțin 200 oameni sunt de ținută și cu 300 poți face un Parlament în regulă”, a mai declarat fostul președinte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)