Traian Băsescu: Bătălia politică a trecut dincolo de orice limită. Trebuie să facă un acord de colaborare instituţională care să nu distrugă România (VIDEO)

Traian Băsescu: Bătălia politică a trecut dincolo de orice limită. Trebuie să facă un acord de colaborare instituţională care să nu distrugă România (VIDEO)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a cerut într-o intervenţie telefonică pentru B1TV ca PSD să recunoască public implicarea în mesajul lui Ilan Laufer la adresa preşedintelui după ce Codrin

„S-a ajuns mult prea departe în disputa politică, iar laşitatea PSD care nu îşi asumă intervenţia domnului ministru Laufer este ceva cu care ne-am obişnuit. Este exact expresia modelului de viaţă a şefului PSD, Liviu Dragnea. Vă asigur că mesajul lui Laufer nu a fost mesajul lui, ci s-au strâns acolo şi au adăugat fiecare ce a putut aduce aminte şi cu ce a putut contribui la acel mesaj care a dus bătălia politică dincolo de orice limită”, a arătat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a arătat că situaţia cea mai corectă pentru a opri bătălia politică care a depăşit orice limite în România este încheiarea unui acord politic care să salveze ţara.

„În aceste condiţii nu mai este decât un singur drum. Vorba lui Iohannis: punct şi de la capăt. Înseamnă să vină la un regim specific democraţiilor în disputa politică, adică înseamna ceea ce le propuneam şi în postarea de aseară, un lucru elementar. Stabiliţi câteva repere pe care şi unii şi alţii să le susţineţi şi care nu intră în jocul politic. Pot face foarte bine un acord de colaborare instituţională fără să se iubească, dar în care să nu distrugă România pentru că nivelul la care s-a ajuns cu bătălia politică scoate România de pe orice traiectorie democratică şi canalizează tot efortul în interior în loc să privească transformările care se produce în UE, NATO sau regiune”, a precizat Traian Băsescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)