Băsescu: România nu și-a declarat niciodată intenția de a anexa vreo țară, însă luptăm pentru integrarea Republicii Moldova în UE

Băsescu: România nu și-a declarat niciodată intenția de a anexa vreo țară, însă luptăm pentru integrarea Republicii Moldova în UE
Foto: presidency.ro

Președintele Traian Băsescu a precizat, miercuri, ca răspuns la acuzația adusă de vicepremierul rus Dmitri Rogozin, că România nu și-a declarat niciodată intenția de a anexa vreo țară, informează Agerpres.

În timpul vizitei președintelui Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, cei doi oficiali au fost rugați să comenteze declarația vicepremierului Rogozin potrivit căreia România planifică integrarea Republicii Moldova în UE, iar apoi anexarea sa la statul român.

Să dea Dumnezeu să reuşim cu integrarea în Uniunea Europeană. România nu şi-a declarat niciodată intenţia de a anexa vreo ţară, dar bătălia noastră este pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, atunci aproape nu vom mai avea frontiere, vom fi cetăţeni europeni şi noi şi cetăţenii Republicii Moldova, vom vorbi aceeaşi limbă, vom avea mai mult sau mai puţin aceleaşi obiective, vom avea aceeaşi istorie în interiorul UE. Declaraţii de acest tip ale demnitarului rus nominalizat sunt frecvente. El cum se trezeşte face o declaraţie, întâi la adresa României, după care bănuiesc că-şi bea ceaiul sau, mă rog, ceva„, a declarat Băsescu.

Potrvit președintelui, România a fost prima țară care a recunoscut independența Republicii Moldova.

România a fost primul stat din lume care a recunoscut independenţa Republicii Moldova şi acest lucru trebuie subliniat vizavi de declaraţiile faimosului demnitar rus„, a afirmat șeful statului.

Pe de altă parte, președintele Estoniei a afirmat că singura anexare a fost cea a Estoniei, Letoniei, Lituaniei și Basarabiei.

Acestea sunt cazuri de anexare. Ceea ce este ciudat este că nu au recunoscut că au anexat aşa ceva, însă acestea sunt cazurile pe care le ştiu eu„, a spus Toomas Hendrik Ilves.

Miercuri, Rogozin a afirmat pe o rețea de socializare că președintele României planifică integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, apoi anexarea acesteia de către țara noastră. (Detalii AICI).

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)