Băsescu: Să spunem că au pătruns doar 50 de jihadiști în UE. E suficient pentru că sunt antrenați să ucidă. Ei nu se luptă cu vorbe precum europenii. Ei se luptă cu bombe (VIDEO)

Băsescu: Să spunem că au pătruns doar 50 de jihadiști în UE. E suficient pentru că sunt antrenați să ucidă. Ei nu se luptă cu vorbe precum europenii. Ei se luptă cu bombe (VIDEO)

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat în cadrul emisiunii Special B1, moderată de Sabin Orcan că primirea refugiaților este un aspect extrem de periculos pentru că nu există niciun mecanism de triere a acestora și are convingerea că deja s-au infiltrat un număr important de simpatizanți ai ISIS. Mai mult, președintele cosnideră că nu trebuie să primim imigranți doarece România se confruntă oricum cu un număr de imigranți, iar mecanismul pe care l-a stabilit funcționează.

”E o chestiune de securitate și cine ia în joacă acest aspect va plăti scump pe termen mediu și lung pentru că n-o să le schimbe nimeni obiceiurile extremiștilor. Dacă cineva are curaj să spună că în acest val uriaș  noi nu avem extremiști msulmani eu l-aș saluta și ,l-aș pupa pe frunte. Vreau să aud pe cienva să spună că sunt atât de bine selectați încât nu sunt jihadiști. Eu garantez pe insyinct că au pătruns rețele în UE odată cu ei. În Arabia Saudită nu primesc de-ai lor doar au spus că vor construi 200 de moschei. Eu nu exclud posibilitatea ca șefi de stat din lumea musulmană chiar să vrea un proces rapid de islamizare a unei părți măcar din Europa. Se vor confrunta, să zicem, culturile, dar în Europa ne confruntăm cu vorbe. Ei se confruntă cu bombe. Pentru Allah ei se autodetonează
”, a declarat fostul președinte al României.

Doar dacă aș fi copil aș spune că avem la porțile Europei un control atât de tare că sunt îndepărtați jihadiștii. Nici măcar nu-i știm pe toți îi știm doar pe lideri. Avem deja declarația ISIS că 4000 de militanți de-ai lor sunt în Europa. Să spunem că au pătruns doar 50. E suficient pentru că sunt antrenați să ucidă. Noi avem altă cultură, cea a întelegerii”, a mai susținut Traian Băsescu.

Sunt impresionat de imaginile pe care le dăm, ba chiar mă șochează și elementele de brutalitate. Acel polițist macedonean are și el limitele lui și are o misiune dată de guvern. Și e lipsa respectului pentru autorități evidentă la oamenii ăstia or eu rămân la poziția mea. Eu cred că România nu are motiv nici obligație și nicio lege a UE nu o obligă să particiope la împărțirea de suflete. În plus, are argumentul Constituției. Poate veni orice avocat să spună că exagerez că populație înseamnă altceva pentru fiecare, dar sunt state precum Monaco sau Luxemburg care au o populație mică”, a mai spus Băsescu.

”Avem și această pavăză pe care o putem utiliza. România a avut propriul sistem de azil și de emigratie și a acceptat un sistem în ultimii  zece  ani, care viza  atent orice aprobare de stabilire pe toritorioul României. Cred că avem în medie cam 1 000 de cetățeni musulmani cărora le dăm cetățenie română, fac o aproximare grosieră, și e un proces foarte atent chiar și la familiile mixte, unde femeia e de regulă cetățean român și stau și chiar 10 ani sub supraveghere să se vadă că nu au niciun nărav păcătos. Dar avem imigranția noastră, dincolo de cetățenii arabi”.

”Anul 2014 – în România s-au stabilit 4 645 din care 3748 din Ucraina și 897 din Republica Moldova. Emigrația care s-a și stabilit. Eu am propria mea imigrație nu am nevoie să-mi trimită Juncker alții. În ultimii șase ani în România s-au stabilit 21 7197 de cetățeni numai din cele două state.

Am o politică. Știu ce vreau de la emigație. Eu am propriiile mele probleme  și nu mi-e ușor să primesc acest număr în 6 ani. Nu văd de ce România se angajează pentru că angajamentul Germaniei și Suediei e vital pentru existența lor, pentru prosperitatea lor. Germania pierde până în 2 030 șase milioane de lucrărori activi în momentul de față. Sigur, Merkel nu spune de ce primește. Dar îi primește pentru că Germania are o natalitate negativă”, a menționat Băsescu.

Băsescu: Să spunem că au pătruns doar 50 de jihadiști în UE. E suficient pentru că sunt antrenați să ucidă