Băsescu: Sunt îngrijorat de cum va arăta România pe 31 august. Fac un apel la CCR și la Guvern pentru credibilitate

Băsescu: Sunt îngrijorat de cum va arăta România pe 31 august. Fac un apel la CCR și la Guvern pentru credibilitate

Prezent duminică la sediul de campanie, președintele suspendat Traian Băsescu s-a declarat îngrijorat de cum va arăta România pe 31 august. Acesta a făcut un apel la adresa Curții Constituționale și a Guvernului pentru credibilitate.

Sunt îngrijorat de cum va arăta România pe 31 august. Am intrat într-o cursă contra cronometru pentru prăbușirea țării. Suntem lipsiți de credibilitate pentru a împrumuta bani, românii care au credite la bănci sunt grav afectați de deprecierea leului. Nu știu dacă Romania rezista până pe 31, de aceea îmi permit să fac un apel la CCR și la Guvern pentru credibilitate. Dacă se va continua acest demers de intoxicare, care are multe mesaje de la Vocea Rusiei, nu știu unde se va ajunge. (…) Sunt realmente îngrijorat de prelungirea crizei și de modul de incitare a populației. Nimeni la televizor nu vrea să vorbească de legi, ci de instrucțiunile primite prin Vocea Rusiei”, a declarat președintele suspendat.

Traian Băsescu a precizat că până la data de 31 de august ar putea fi „prea târziu” pentru România, în contextul devalorizării monedei naționale.

Mă gândesc ce se va întâmpla de azi, 5 august, până în 31 cu devalorizarea leului, cu ratele. Dacă vreți vă fac un calcul și vă prezint mâine ce înseamnă devalorizarea leului în raport cu pensiile, ce sume uriașe se pierd. 31 august poate fi prea târziu, Guvernului îi recomand să nu mai mistifice legea”, a spus președintele suspendat.

Traian Băsescu: Sunt îngrijorat de cum va arăta România pe 31 august

Embed: " />