Bătaie pentru Consiliul Local: „Ioan Godja” candidează pentru 5 partide. Procedura este legală

Bătaie pentru Consiliul Local: „Ioan Godja candidează pentru 5 partide. Procedura este legală

Caz inedit în Oncești, Maramureș. 9 persoane care poartă același nume candidează pentru un loc în Consiliul Local.

Numele Ioan Godja figurează pe listele mai multor partide: doi din partea Partidului Național Liberal, doi din partea Partidului Ecologist, unul din partea Pro România, unul de la Partidul Alianța Liberalilor și Democraților și nu mai puțin de 3 din partea Alianței Electorale Coaliția pentru Maramureș CMM.

Alegerile locale 2020. Cazul „Ioan Godja” nu este singular

Nu este o greșeală. Septimius Pârvu, expert în procese electorale la Expert Forum de dezvăluit faptul că într-adevăr, există 9 candidați diferiți, iar situații similare mai există în România. În localitatea Bogdan Vodă, tot din Maramureș, există 11 candidați cu numele Bogdan Maris. De asemenea, în Maramureș mai există și 7 candidați cu numele Ioan Dunca, ceea ce va provoca nedumerire în rândul cetățenilor, în ziua 27 septembrie.

Ce se va întâmpla cu alegătorii care au febră la alegerile locale 2020

Persoanele depistate cu simptome specifice infecției cu noul coronavirus la triajul făcut la intrarea în secțiile de votare își vor putea exprima opțiunea electorală urmând a parcurge un circuit separat de cel destinat celorlalți alegători.

„Când ajungi într-o secție se face triajul, cum se face în toate instituțiile. Dacă se descoperă că ai febră, un lucru pe care nu-l simți, (…) Se va organiza un circuit special, astfel încât în respectiva cabină să intre doar pacienții cu această simptomatologie. Aceasta va fi cea mai apropiată locație de ușă astfel încât să intre și să iasă cât mai repede, vor avea prioritate, vor fi condiții speciale”, a declarat Andrei Baciu pentru B1 TV.