Blaga, despre modificarea legii electorale propusă de PNL: E clar că Antonescu și-a schimbat strategia și se cere dat afară de la guvernare

Blaga, despre modificarea legii electorale propusă de PNL: E clar că Antonescu și-a schimbat strategia și se cere dat afară de la guvernare
Foto: Rnews.ro

Antonescu și-a schimbat strategia și ”s-ar cere dat afară de la guvernare”, a explicat, sâmbătă, liderul PDL Vasile Blaga, vorbind despre propunerea parlamentarilor PNL privind modificarea legii electorale.

E clar că domnul Antonescu şi-a schimbat strategia şi s-ar cere dat afară de la guvernare şi nu să plece de la guvernare. Dacă vă uitaţi în analize, situaţia este simplă. Există un segment de 18 – 20 la sută dintre cei care susţin USL, USL-ul ca entitate, şi nu partidele din USL. Şi ei s-ar cam cere afară de la guvernare, pentru că ştiu că, probabil, vor fi daţi afară de la guvernare în primăvară, după ce vor fi plătit costurile iernii. Promisiunile electorale nu plătesc facturile, le vor plăti românii”, a declarat Blaga în cadrul unei conferințe de presă la Sibiu. 

Liderul democrat liberal crede însă că liberalii sunt „cei mai mari beneficiari ai actualului sistem de vot”, iar de aceea este clar că şi-au schimbat strategia şi au venit cu această propunere.

Dacă nu candidau în USL şi nu era ales din primul tur de scrutin preşedintele Consiliului Judeţean, nu luau atâtea preşedinţii de consilii judeţene pentru că-i băteam de-i rupeam. Aşa au beneficiat în USL, au negociat bine, bravo lor, şi s-au trezit cu 14 preşedinţi de consilii judeţene„, a mai afirmat Blaga.

Un număr de 63 de parlamentari PNL au semnat un proiect care avantajează partidul mai mic și dezavantajează partidul dominant la alegerile locale din 2016, documentul ajungând direct în Parlament, fără a trece prin USL.