Boc, despre obiectivele sale: Modernizarea ţării, continuarea guvernării, reformarea PDL

Boc, despre obiectivele sale: Modernizarea ţării, continuarea guvernării, reformarea PDL

Emil Boc și-a susținut, sâmbătă, moțiunea „România dreaptă, România puternică” la Convenţia Naţională a PDL, precizându-și obiectivele pentru preşedinţia partidului, și anume continuarea procesului de modernizare a ţării, continuarea guvernării şi reformarea în continuare a formaţiunii democrat-liberale.

Premierul a declarat că nu candidează împotriva nimănui, ci ca victoriile de până acum să fie posibile şi în continuare.

„Suntem într-o competiţie internă, nu într-o confruntare. Confruntarea este în afară, cu cei din alianţa socialistă, care trebuie să rămână în opoziţie, unde le este locul”, a adăugat el.

Premierul a declarat că cele trei obiective la preşedinţia PDL sunt: continuarea procesului de modernizare a ţării şi consolidarea PDL ca partid de dreapta; continuarea guvernării, câştigarea alegerilor din 2012 şi menţinerea PDL la guvernare împreună cu actualii parteneri de coaliţie; reformarea în continuare a PDL, pentru că orice partid trebuie să ţină pasul cu vremurile.

„Ştiu să fac aceste lucru şi pot, împreună cu dumneavoastră, să câştigăm viitoarele alegeri”, a susţinut Emil Boc.

Emil Boc s-a referit și la refuzul unora dintre colegii săi de partid de a interveni în cadrul unor emisiuni televizate, care, spune acesta, „nu au ieşit o singură dată la tv să apere partidul, pentru a nu-şi şifona costumul”, adăugând că cine este în conducere ori se bate cu alianţa socialistă, ori face pasul în lateral. Boc coborât de pe scenă şi, mergând printre delegaţi, a precizat că „poate nu a mers componenta de comunicare” în PDL.

„Din nefericire, au fost membri din BPN care n-au ieşit o singură dată la televizor să apere partidul. Şi a fost nevoie de câte un Tălmăcean să iasă. Au zis: vine congresul, să am eu costumul neşifonat şi au făcut foarte rău partidului”, a spus Emil Boc.

„Dar acum vom avea o conducere legitimă a partidului. Fraţilor, cine e în conducerea partidului desemnat la congres ori se bate cu alianţa socialistă, ori face pasul în lateral şi pleacă din conducerea partidului”, a adăugat Boc.

Totodată, premierul a mai spus că forţa partidului stă în fiecare, că trebuie redate fiecărui membru de partid forţa şi valoarea pe care le merită şi că Monica Macovei este binevenită în partid.

„Un partid trebuie să fie vizionar. (…) În toata viaţa mea politică am unit, nu am dezbinat. Am câştigat, nu am pierdut. Mergem pe mâna învingătorilor: PDL”, a spus Boc, în încheierea discursului său, fiind aplaudat de către delegaţi, unii dintre aceştia scandându-i numele.

Discursul lui Boc a fost precedat de prezentarea unui filmuleţ despre cariera premierului.