Boc: Ponta ar trebui să depună plângere penală împotriva lui

Boc: Ponta ar trebui să depună plângere penală împotriva lui
Foto: B1 TV

Emil Boc a ajuns, luni, în faţa aleşilor, pentru a a-şi asuma răspunderea pe Legea salarizării profesorilor, şi pe cea a Codului Social, două proiecte care vor ajuta economie, spune Boc, dar care sunt amendate dur  de sindicate şi de opoziţie.

„Nu a existat niciun fel de dialog al Guvernului cu partenerii sociali, fie patronate, fie sindicate, fie ONG-uri”, a declarat preşedintele PSD, Victor Ponta.

De la tribuna Parlamentului, Emil Boc a ţinut să dea o replică opoziţiei, respingând acuzaţia că Guvernul nu respectă sentinţele judecătoreşti.

„Sentinţele judecătoreşti care au fost date şi care vor fi date, se vor respecta. Această lege vizează viitorul, şi nu trecutul. Drepturile salariale vor fi achitate în anii următori, conform legii. Sub nicio formă nu putem vorbi de faptul că prin această lege, anulăm sentinţe judecătoreşti, care au fost date. Ele se respectă şi potrivit ordonanţelor de urgenţă în vigoare, aceste drepturi salariale restante vor fi plătite în anii următori”, a declarat premierul Emil Boc.

Referitor la o eventuală plângere penală prin adoptarea legii profesorilor, pe care preşedintele PSD, Victor Ponta ar depune-o împotriva sa, premierul a avut un sfat pentru liderul social-democrat.

„Am auzit din partea liderului PSD, Victor Ponta, o acuzaţie că va depune plângere penală împotriva primului ministru, şi probabil a Guvernului, pentru că promovează un asemenea proiect de lege, de a bloca majorarea salariilor profesorilor cu 50%. Aş vrea să-i reamintesc domnului Ponta, că dacă doreşte să depună o plângere penală, prima plângere penală, pe care preşedintele PSD şi procurorului Ponta trebuie să o facă este împotriva ministrului Victor Ponta, care a semnat şi a dat aviz de oportunitate la două ordonanţe de urgenţă, pe parcursul anului 2009, ordonanţa 1 şi ordonanţa 41, prin care a fost blocată majorarea salariilor profesorilor cu 50%. Ca să nu mai vorbim că ministrul Educaţiei la acea vreme era tot ministru PSD”, a adăugat primul ministru.

Agitaţie a fost pe holurile Parlamentului. Mai mulţi profesori au vrut să asiste la discursul premierului, dar au fost ţinuţi la uşa plenului.

Boc, despre Legea salarizării profesorilor