Gafă a noului ministru al Sportului: Credea că votează Codul lui Hammurabi, o serie de legi de acum 3.700 ani

Gafă a noului ministru al Sportului: Credea că votează Codul lui Hammurabi, o serie de legi de acum 3.700 ani
Foto: Ramnicu Valcea Week

Senatorul Bogdan Matei,propunerea PSD pentru ministerul Tineretului şi Sportului, s-a făcut de râs încă din primele sale zile de parlamentar. El a crezut că aleșii vor vota Codul lui Hammurabi, adică o serie de legi de acum 3.700 ani, informează Adevărul.

Codul lui Hammurabi e o culegere de legi din timpul regelui babilonian Hammurabi. Scris în jurul anului 1760 î.Hr., acesta cuprindea un Prolog, 282 de articole de lege şi un Epilog.

”Ştiţi că există un pachet de legi al lui Hammurabi care nu a fost votat de Parlamentul anterior, ce veţi face când va veni proiectul de lege în Parlament?”, l-a întrebat la acea vreme un reporter Antena 1.

Matei nu și-a dat seama că-i este testată cultura generală și a răspuns: ”Aşa cum am spus, suntem la început. Daţi-ne răgaz să ne acomodăm, daţi-ne răgaz să studiem”.

Întrebat dacă știe câte examene se dau în sesiunea parlamentară, el a afirmat: ”Vom avea timp pentru orice studiu în parte”.

Ultima oră
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL