București: Școală nouă, modernă și autorizată ISU pentru 1576 de elevi ai Sectorului 4 (FOTO, VIDEO)

București: Școală nouă, modernă și autorizată ISU pentru 1576 de elevi ai Sectorului 4 (FOTO, VIDEO)
Foto: Primaria Sectorului 4

O nouă școală, moderă și autorizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), a fost deschis joi în Sectorul 4 al Capitalei. Proiectul face parte din campania Primăriei sectorului 4 intitulată „NICIUN COPIL AL SECTORULUI 4 NU MERGE LA ȘCOALĂ SAU LA GRĂDINIȚĂ ÎN CLĂDIRI CU RISC SEISMIC 1”. Astfel, instituția a dat în folosință astăzi prima școală construită de la zero în Capitală, în ultimii 30 de ani.

Școală nouă, modernă și autorizată ISU în Sectorului 4

“Sectorul 4 are soluții pentru infrastructura educațională.

Am arătat că putem construi de la zero, în nici trei luni, spațiile necesare pentru 1500 de copii, care învățau în clădiri aflate într-o stare avansată de degradare.

Liceul Traian Vuia este un exemplu că în sectorul nostru se poate!

Aici vom dezvolta cel mai mare hub educațional care va reuni toate liceele cu profil tehnologic, astfel încât copiii să poată fi pregătiți pentru meseriile cerute în acest moment pe piața muncii.”, a transmit primarul Daniel Băluță.

București: Școală nouă, modernă și autorizată ISU pentru 1576 de elevi ai Sectorului 4

Pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, aflat în incinta Liceului de Metrologie „Traian Vuia”, Primăria Sectorului 4 a utilizat tehnologie și soluții constructive folosite cu succes în alte țări europene, cu experiență în domeniu.

Astfel, construcția celor două corpuri de clădire modulară, pe structură metalică, s-a întins pe numai 90 de zile, de la stadiul de teren viran și până la darea în folosință a respectivelor spații educaționale.

Acestea vor fi folosite, de săptămâna viitoare, de către elevii a două importante licee din București – Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu și Liceul Tehnologic de Metrologie Traian Vuia.

Clădirile acestora, construite în urmă cu zeci de ani, se află acum în grad de risc seismic 1 și vor fi consolidate și modernizate de îndată ce vor fi eliberate. Acesta este motivul pentru care primarul daniel Băluță a luat decizia de a reloca elevii celor două instituții de învățământ.

1576 de elevi vor avea condiții noi și sigure de învățământ

În total, de spațiile educațioanale nou construite și dotate conform ultimelor standarde, vor beneficia 1576 de elevi ai celor două unități de învățământ.

Amenajarea celor două costrucții modulare a costat aproape 7,9 milioane de lei cu TVA, fonduri suportate din bugetul local al Sectorului 4. Acestea au câte 1380 mp fiecare (în total, 2750 mp), și sunt dotate cu tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea optimă a activităților educative. În interiorul acestora au fost amenajate 34 săli de clasă, spații administrative, grupuri sanitare, cancelarie, cabinet medical, camera de pază și spații de depozitare.

La finalul lucrărilor ce se vor desfășura în cazul clădirilor vechi, școlile sus-menționate vor reveni în aceste locații, iar construcțiile modulare vor fi partea unui hub tehnologic educațional.

“În cuprinsul acestui proiect, clădirile respective vor găzdui elevii tuturor unităților de învățământ cu profil tehnologic din Sectorul 4. Aceștia nu doar că vor putea interacționa și învăța împreună, ci vor avea parte și de activități de practică pe fiecare domeniu, grație colaborării pe care Primăria Sectorului 4 a inițiat-o cu mai multe societăți comerciale interesate să pregătească tinerii pentru meseriile cu deficit de personal calificat în vederea angajării ulterioare, meserii pe cale de dispariție, imediat după terminarea liceului”, transmite Primăria Sectorului 4.

Nu doar la Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia” au avut loc astfel de investiții în infrastructura școlară.

“O construcție modulară precum cele de la Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia” a fost amenajată și în incinta Școlii Gimnaziale „Ienăchiță Văcărescu” și va găzdui elevii înscriși în ciclul primar și gimnazial la Colegiul Național Mihai Eminescu, unitate în clădirea căreia sunt de asemenea programate lucrări de consolidare și de modernizare”, punctează reprezentanții Primăriei Sectorului 4.