Bugetul Ministerului Cercetării, avizat favorabil în comisiile specialitate din Parlament. Ciprian Teleman: ”Nu este un buget de dezvoltare, este un buget de mentenanţă”

Bugetul Ministerului Cercetării, avizat favorabil în comisiile specialitate din Parlament. Ciprian Teleman: ''Nu este un buget de dezvoltare, este un buget de mentenanţă''
Foto; Facebook

Bugetul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării pentru anul 2021 a primit aviz favorabilînComisiile reunitede buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, sâmbătă, cu24 de voturi „pentru”.

Ministrul Cercetării, Ciprian Teleman a precizat că este un buget de mentenanță, potrivit Agerpres.

Ciprin Teleman: ”Nu este un buget de dezvoltare”

„Nu este un buget de dezvoltare, este un buget de mentenanţă, pe care o să îl gestionăm cu chibzuinţă. Se spune despre cercetare că este Cenuşăreasa ministerelor, dar am încredere că, împreună cu premierul Cîţu, o să scriem finalul fericit al poveştii, însă nu anul acesta este petrecerea de succes”, a precizat minstrul.

Ministrul a fost vorbit și despre distribuirea pensiilor prin metode digitale.

„Digitalizarea ar trebui să ducă, în final, la posibilitatea cetăţenilor din mediul rural să îşi poată lua banii prin mijloace electronice, dar acesta este un obiectiv pe termen mediu, asta înseamnă instalarea unor POS-uri care să permită încasarea banilor şi alte operaţiuni financiare în mediul rural şi există un program de investiţii cu dotarea cu câteva mii de POS-uri. Nu avem pe agendă vânzarea Poştei Române”, a precizat Ciprian Teleman.

Creditele de angajament pentru Ministerul Cercetării în anul 2021 sunt de 1.917.386.000 lei,iar creditele bugetare sunt de 1.924.167.000 lei.