Bugetul Primăriei Sectorului 5 a fost aprobat cu sprijinul consilierilor USR PLUS: Bugetul Primăriei lui Cristian Popescu Piedone, edil condamnat în primă instanță în dosarul ”Colectiv”, e estimat la un miliard de lei

Bugetul Primăriei Sectorului 5 a fost aprobat cu sprijinul consilierilor USR PLUS: Bugetul Primăriei lui Cristian Popescu Piedone, edil condamnat în primă instanță în dosarul ”Colectiv”, e estimat la un miliard de lei

Bugetul pe anul 2021 al Primăriei Sectorului 5 a fost aprobat, marți, de Consiliul Local, cu sprijinul consilierilor USR PLUS, aflați în opoziție. Estimat la aproape un miliard de lei, bugetul primăriei conduse de Cristian Popescu Piedone a trecut cu 20 de voturi din 26 consilieri prezenți. Singurii care au votat împotrivă au fost consilierii PNL, potrivit HotNews.ro.

Adoptarea bugetului de la Primăria Sectorului 5 vine în contextul în care bugetul Primăriei Capitalei nu a fost încă adoptat, tocmai din cauza opoziției consilierilor generali din partea USR PLUS. Pe 28 aprilie, bugetul Bucureștiului a fost respins la vot, consilierii USR PLUS susținând că proiectul cuprinde venituri supraevaluate.

Nu aceeași părere au avut consilierii locali despre bugetul de la Sectorul 5. Asta deși estimarea veniturilor pentru acest an este de aproape 980 de milioane de lei, în timp ce în anii precedenți veniturile reale ale sectorului au fost următoarele: 585 milioane lei, în 2017; 540 milioane lei, în 2018; 600 milioane lei, în 2019; 620 milioane lei în 2020.

Între timp, situația de la Primăria Capitalei este în continuare în impas, existând riscul ca instituția să intre în incapacitate de plată.

Potrivit surselor B1.RO, dacă problema se prelungește până pe data de 7 mai iar Primăria Capitalei nu va avea bugetul adoptat până atunci, Guvernul nu va putea face plăți iar întreaga activitate a municipalității ar putea fi blocată.

Totul, în contextul în care consilierii USR PLUS continuă șantajul la adresa lui Nicușor Dan pentru ca viceprimarul lor, Horia Tomescu, omul propulsat în funcție în locul lui Vlad Voiculescu, să primească putere totală pentru a lua decizii în domeniul sănătății și mână liberă pentru gestionarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Potrivit unor surse, Vlad Voiculescu ar fi cel care le-a cerut consilierilor USR PLUS de la Sectorul 5 să voteze bugetul primăriei conduse de Cristian Popescu Piedone.

Amintim, în acest context, că primarul Sectorului 5 este condamnat, în primă instanță, la închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul „Colectiv”.

Prima sentință a fost pronunțată în decembrie 2019.

Cristian Popescu Piedone, cel mai cunoscut dintre inculpaţii în dosarul”Colectiv”, a fost condamnatla 8 ani şi 6 luni de închisoare.

Între timp, fără a ține cont de condamnarea primită în primă instanță,Cristian Popescu Piedonea candidat pentru funcția de primar al Sectorului 5, câștigând alegerile.