Cristian Buşoi: Achiziţionarea de către Primăria Sectorului 3 a acţiunilor la Delta ACM 93, o combinaţie dubioasă. PNL a sesizat Consiliul Concurenţei

Cristian Buşoi: Achiziţionarea de către Primăria Sectorului 3 a acţiunilor la Delta ACM 93, o combinaţie dubioasă. PNL a sesizat Consiliul Concurenţei

Cristian Buşoi, preşedinte al PNL Bucureşti, atrage atenţia asupra neregulilor din achiziţia pachetului majoritar de acțiuni al SC Delta ACM 93 SA de către Administrare Străzi Sector 3 București.

Europarlamentarul susţine că această achiziţia nu va aduce decât pierderi şi niciun beneficiu pentru Primăria Sector 3 şi pentru cetăţeni, ba mai mule este „o acțiune fățișă de ajutor din bani publici pentru o companie privată”.

În acest sens, PNL a decis sesizarea Consiliului Concurenţei.

„PNL a solicitat un punct de vedere de la Consiliul Concurenței legat de oportunitatea achiziționării pachetului majoritar de acțiuni al SC Delta ACM 93 SA de către Administrare Străzi Sector 3 București.

Declarațiile primarului Robert Negoiță cum că prin achiziționarea de către Primăria Sectorului 3 a acțiunilor Delta ACM “se vor asfalta mai bine gropile din sector” reflectă doar nepăsare masivă față de cetățeni și față de Consiliul Local, căruia primarul trebuie, firesc, să-i dea explicații.

Achiziționarea de către primăria Sectorului 3 a acțiunilor Delta ACM este o combinație dubioasă, care aduce doar pierderi și niciun beneficiu pentru Primărie și pentru cetățenii Sectorului 3.

Achiziţionarea unei societăţi cvasi-falimentare nu are cum să servească îmbunătăţirii activității primăriei în domeniul asfaltării. Delta ACM are datorii de peste 361 de milioane lei la stat și este exclusă de la dreptul de participare la orice licitație organizată de autoritățile publice.

Preluarea a 51% din datoria Delta ACM – o companie privată – de către autoritatea publică locală este o acțiune fățișă de ajutor din bani publici pentru o companie privată. Nu există niciun resort economic sau administrativ care poate justifica această achiziție.

Maniera în care primarul Robert Negoiță refuză să răspundă la întrebările consilierilor locali ai PNL Sector 3 arată o mentalitate de vătaf, specifică tuturor baronilor PSD împământeniţi în administraţie, iar singura reacția firească, pentru readucerea primarului la interesul public, este consolidarea opoziţiei politice şi civice din Sectorul 3″,se arată în comunicatul de presă emis de Cristian Bușoi.

Ultima oră
15:29 - ANPC: 94 de controale la furnizori de energie și gaze. Au fost date amenzi de 645.000 lei. Facturile eronate vor fi recalculate
15:08 - Alecsandru Dunaev, detalii despre scenele pasionale alături de Mara Oprea, în serialul Adela de la Antena 1: Există o chimie între noi
15:07 - Virgil Popescu: Furnizorii au obligația să recalculeze facturile emise eronat fără penalități în termen de 15 zile, timp în care se suspendă inclusiv o eventuală plată. Debranșările, interzise pe perioada OUG (VIDEO)
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment
14:37 - Scandal de proporții la „Survivor România”. Doi Faimoși și-au aruncat cuvinte grele: „Ești nebun, ești pervers!” (GALERIE FOTO)
14:28 - Dan Dungaciu, despre mișcările Rusiei: Sună mai degrabă ca mesaje prin care să convingă cealaltă parte că e o amenințare reală, dar nu sunt convins că sunt mesaje că invazia ar fi iminentă (VIDEO)
14:09 - Câți bani încasează Cătălin Zmărăndescu și Roxana Ciuhulescu de la Suriviro România 2022. Sumele primite pentru fiecare săptămână
14:02 - Probleme pentru Andra. De ce a ajuns artista la poliție (GALERIE FOTO)
13:53 - Aproape 150 de orașe și municipii în scenariul roșu. Cea mai mare rată de infectare, înregistrată într-o comună din județul Cluj
13:38 - Marcel Ciolacu, întrebat despre schimbarea conducerii ANRE: Mie nu mi-a solicitat cineva acest lucru. Nu știu dacă ANRE trebuie să urmărească facturi (VIDEO)