Cristian Buşoi: Pentru PSDragnea relația cu UE este un cal mort. PNL trebuie să dea un proiect nou pentru România în UE

Cristian Buşoi: Pentru PSDragnea relația cu UE este un cal mort. PNL trebuie să dea un proiect nou pentru România în UE

Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi condamnă atitudinea pe care PSD în mandatul lui Liviu Dragnea o are în privinţa relaţiei cu Uniunea Europeană. Acesta arată că „singura strategie este înghețarea relației cu UE și transformarea curentului naționalist, cu multele sale nuanțe, într-un curent anti-UE, sperând că așa va câștiga ceva voturi”.

În acest context, Cristian Buşoi arată că PNL trebuie să vină acum un un proiect nou pentru România în interiorul Uniunii Europene care să salveze ţara şi imaginea sa de la situaţia ingrantă în care a ajuns odat cu acţiunile PSD.

Buşoi arată că singura soluţie pentru România acum este „schimbarea guvernului PSDragneaDăncilă prin moțiune de cenzură”.

Redăm mai jos integral poziţia lui Cristian Buşoi:

Pentru PSDragnea relația cu UE este un cal mort. PNL trebuie să dea un proiect nou pentru România în UE

După prestația din Parlamentul European, pentru PSDragnea relația cu UE este un cal mort. Singura strategie pe care PSD, condus de Liviu Dragnea, o are la dispoziție este înghețarea relației cu UE și transformarea curentului naționalist, cu multele sale nuanțe, într-un curent anti-UE, sperând că așa va câștiga ceva voturi.

O rezoluție a PE de sancțiune a României, precum și faptul că guvernul PSDragnea a îmbrăcat haina eurosceptică sunt urmarea directă a interesului personal a liderilor PSD. Și asta din cauză că UE nu-i lasă pe pesediști nici să facă tot ce-i taie capul și nici să închidă gura oamenilor din stradă care critică guvernul.

PSDragneaDăncilă, eurosceptici este o glumă. Euroscepticism ar însemna o gândire de beneficii alternative pentru România, la beneficiile pe care România le obține acum din relația cu UE. PSDragneaDăncilă n-au așa ceva. PSD știe bine că beneficiile pentru România și de securitate și de prosperitate economică vin din consolidarea relației cu Vestul și cu UE, dar profită de ideea naționalistă-anti-UE, poate, poate mai ies ceva voturi.

Problema mare a PNL este că va trebui să facă față unui nou val tradiționalist-conservator, amplificat de data aceasta de idei rudimentar-naționaliste, anti-europene, de orgolii fără o bază serioasă și țâțat de vorbe mari și goale aruncate de lideri PSD care vor să distragă atenția de la problemele grave pe care le au.

Și referendumul pentru familie și așa-zisul naționalism-eurosceptic pot deveni puncte de distragere a atenției unor segmente din electoratul mai tradiționalist, care contează inclusiv pentru PNL.

PNL trebuie să facă maxim de lobby politic pentru a încerca – atât cât se mai poate în acest moment – ca o rezoluție a UE față de România să nu se întâmple. Deși, după prestația guvernului în PE, este greu. Asta pentru a nu amplifica și mai mult curentul anti-european din care se hrănește chiar PSDragnea.

Cel mai important însă: PNL trebuie să vină cu un nou proiect pentru România în relația cu UE și să își asume mai clar o direcție modernistă, în raport cu ceea ce așteaptă societatea românească.

Din punct de vedere politic, guvernarea PSDragneaDăncilă este un rău care generează și mai rău, atât în relația cu UE, cât și în țară. Singura soluție politică reală și concretă este schimbarea guvernului PSDragneaDăncilă prin moțiune de cenzură.

Ultima oră
16:14 - Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunță reintroducerea șomajului tehnic pentru angajații afectați de pandemie
16:03 - Iulian Fota: Știm concentrarea de trupe și capabilitățile rusești, dar asta nu înseamnă că Rusia o să și invadeze Ucraina. Cred că deja se produce o detensionare ușoară / Nu există nicio fractură în relația SUA – UE
15:51 - Novak Djokovic, prima apariție publică după scandalul din Australia și revenirea în Serbia. Tot fără mască
15:29 - ANPC: 94 de controale la furnizori de energie și gaze. Au fost date amenzi de 645.000 lei. Facturile eronate vor fi recalculate
15:08 - Alecsandru Dunaev, detalii despre scenele pasionale alături de Mara Oprea, în serialul Adela de la Antena 1: Există o chimie între noi
15:07 - Virgil Popescu: Furnizorii au obligația să recalculeze facturile emise eronat fără penalități în termen de 15 zile, timp în care se suspendă inclusiv o eventuală plată. Debranșările, interzise pe perioada OUG (VIDEO)
15:03 - Florin Cîţu: Pentru mine, certificatul verde COVID e o prioritate / Trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele public
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment
14:37 - Scandal de proporții la „Survivor România”. Doi Faimoși și-au aruncat cuvinte grele: „Ești nebun, ești pervers!” (GALERIE FOTO)
14:28 - Dan Dungaciu, despre mișcările Rusiei: Sună mai degrabă ca mesaje prin care să convingă cealaltă parte că e o amenințare reală, dar nu sunt convins că sunt mesaje că invazia ar fi iminentă (VIDEO)