Cât anticipează Tăriceanu că va lua ALDE la europarlamentare: Ambiția noastră este să…

Cât anticipează Tăriceanu că va lua ALDE la europarlamentare: Ambiția noastră este să...

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că ALDE, partidul pe care îl conduce, are șanse să obţină un scor de 15% la alegerile europarlamentare de anul viitor. El a precizat că, în funcție de rezultatul acestor alegeri, va decide dacă va candida la prezidențiale.

”Eu cred că la alegerile pentru Parlamentul European putem obţine un scor de 15% şi să avem cinci-şase europarlamentari. Ambiţia noastră este să depăşim în final PNL, să arătăm să suntem singurul partid autentic liberal. (…) Am mai spus, ideea de candidatură nu îmi este una străină, nu o refuz de plano, dar e mult prea devreme acum să luăm această decizie şi probabil că în preajma alegerilor pentru Parlamentul European, aşa consider eu, ar fi momentul în care o decizie trebuie luată”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la TVR 1, potrivit Agerpres.

El a mai spus că nu intenționează să rupă coaliția cu PSD. Pe de altă parte, consideră că ALDE ar trebui să aibă propria personalitate.

În ceea ce privește alegerile prezidențiale, Tăriceanu consideră că ar putea obţine un scor chiar mai bun decât partidul pe care îl conduce, fiind poziţionat mai bine decât acesta în sondaje, dar dacă ar avea în spate PSD, atunci şansele de reuşită ar creşte considerabil: ”Forţa PSD e un factor major, un factor hotărâtor”.