Tăriceanu, despre referendum: Să nu-i dăm lui Iohannis șansa de a folosi acest subiect ca temă de campanie

Tăriceanu, despre referendum: Să nu-i dăm lui Iohannis șansa de a folosi acest subiect ca temă de campanie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu este de acord ca referendumul pentru revizuirea Constituției să aibă loc în aceeași zi cu alte alegeri, de exemplu cu prezidențialele. Liderul ALDE s-a referit și la cozile uriașe la care au stat românii din diaspora pentru a putea vota la europarmanetare, mulți dintre ei nemaiapucând să-și exercite acest drept.

”Să evităm aglomerațiile în secțiile de vot din străinătate. Am propus crearea unei Comisii de cod electoral, pentru a soluționa această problemă. Vom invita AEP, care a propus votul anticipat, electornic și prin corespondență, Ministerul de Interne și Ministerul de Externe.

Vom vedea cum vom transpune rezultatele referendumului. Interzicerea amnistiei și grațierii nu e de natură constituțională. Limitarea dreptului de a emite ordonanțe e de natură constituțională, fie vom face o comisie comună, fie comisii separate la cele două camere, care să facă propuneri. Majoritate de două treimi în fiecare cameră, dacă nu există majoritate, se face conciliere, cu 3/4. Trebuie un referendum cât mai repede, pentru a nu da președintelui șansa de a folosi acest subiect ca temă de campanie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.