Călin Popescu Tăriceanu: Dacă voi fi premier, cota unică nu se va modifica (VIDEO)

Călin Popescu Tăriceanu: Dacă voi fi premier, cota unică nu se va modifica (VIDEO)
Foto: B1 TV

Călin Popescu Tăriceanu, propus pentru funcția de premier în cazul în care Victor Ponta va deveni președintele României, a declarat vineri că dacă va ajunge șeful Guverului nu va majora cota unică. 

”Legat de posibila majorare a cotei unice în următorii ani, dacă voi fi premier această taxă nu se va modifica. Cota unică a fost introdusă ca primă măsură a guvernului pe care l-am condus, în decembrie 2004. I-am convins pe cei de FMI că a fost o măsură benefică. În 2011, prin negociere am ajuns la un compromis cu partenerii de la PSD să păstrăm cota unica în programul USL. Dacă era o intenție de modificare a acestei cote, premierul Ponta putea să o facă. Nu am nici cea mai mică intenție să fac acest lucru și pentru că am paternitatea acestei măsuri și pentru că o consider benefică pentru că a scos la suprafață evaziunea fiscală, a dat posibilitatea angajaților să câștige mai bine, a dat posibilitatea firmelor să obțină mai mult profit și să îl reinvestescă. Majorarea impozitelor pe clădiri în viitor, este o invenție. Cât voi fi premier pot garanta că nu se vor majora asemenea taxe. ”

În ceea ce privește motivul pentru care au fost lansate astfel de zvonuri în spațiul public, Tăriceanu a declarat că prezidențiabilul ACL face acest lucru încercând să răstoarne scorul înainte de alegeri.

Tăriceanu: Dacă voi fi premier, cota unică nu se va modifica