Călin Popescu-Tăriceanu, dezamăgit că președintele Iohannis nu a chemat PLR la consultări: Am convingerea că se va situa deasupra oricărui partizanat politic

Călin Popescu-Tăriceanu, dezamăgit că președintele Iohannis nu a chemat PLR la consultări: Am convingerea că se va situa deasupra oricărui partizanat politic
Foto: B1 TV

Președintele Partidul Liberal Reformator, Călin Popescu-Tăriceanu, își exprimă regretul că PLR nu se află pe lista partidelor invitate la Cotroceni de șeful statului pentru consultări pe teme legislative.

Faptul că PLR nu a participat la alegerile din 2012 ar putea constitui un motiv, este de părere președintele Senatului.

”Este adevărat că PLR nu a participat la alegerile din 2012 și această împrejurare ar putea fi invocată pentru neinvitarea partidului la consultările de la Cotroceni, datorită unei presupuse lipse de legitimitate a parlamentarilor PLR, sau chiar a partidului în întregul său. Am contrazis și în trecut această teză, o contrazic și în prezent. PLR, parlamentarii și membri săi au o legitimitate indiscutabilă conferită de electorat, care a votat în 2012 listele USL și a respins de o manieră categorică PDL-ul lui Băsescu, camuflat azi sub denumirea de noul PNL. PNL a fost votat în 2012 așa cum s-a prezentat atunci, în campania electorală, și nu cum s-a transformat peste noapte, fără niciun fel de consultare a electoratului său, într-un partid în care moștenirea comportamentală și de cadre a lui Traian Băsescu este vizibilă pentru oricine”, subliniază liderul PLR într-o declarație de presă pe care a postat-o și pe pagina sa de facebook.

Tăriceanu mai spune că parlamentarii PLR își fac datoria în cadrul Legislativului pentru a asigura o stabilitate politică actualului Cabinet.

”Activitatea politică a PLR în cadrul coaliției de guvernare a impulsionat adoptarea recentă unor măsuri de origine liberală stimulative pentru economia națională, dintre care menționez noul Cod Fiscal și reducerea TVA de la 1 Iunie a.c.”, adaugă președintele Senatului.

Călin Popescu-Tăriceanu este convins că, după ce a demisionat de la conducerea PNL, președintele Iohannis, se va situa ”deasupra oricărui partizanat politic”.

”Considerând și azi valabil sloganul candidatului Klaus Iohannis: `Punct și de la capăt`, am convingerea că, după ce a demisionat de la conducerea PNL, președintele al României se va situa deasupra oricărui partizanat politic, conform literei și spiritului Constituției.

Îl asigur pe Președintele României că PLR dorește să participe și să contribuie efectiv și nemijlocit la restabilirea dialogului inter-instituțional, a încrederii și prestigiului în instituțiile statului, grav afectate de practicile regimului Băsescu”, conchide acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe