Camerele video spion de la Iași, instrumente de anchetă. DNA: Se pregătește urmărirea penală pentru corupție

Camerele video spion de la Iași, instrumente de anchetă. DNA: Se pregătește urmărirea penală pentru corupție
Foto: ziaruldeiasi.ro

Vicepreședinții CJ Iași, Constantin Adăscăliței și Victor Chirilă, au fost convocați, joi, la DNA Iași, potrivit primului, cei doi nu cunosc motivele chemării lor în fața procurorilor. Miercuri, Adăscăliței și Chirilă au anunțat presa că aru descoperit camere video spion montate, fără știrea lor în birourile de la consiliul județean.

„Curios, cei de la DNA Iasi ne-au sunat exact in timp ce discutam cu jurnalistii pe tema camerelor de luat vederi descoperite in birourile noastre. Nu cunoastem motivele. Vom merge cu avocatii, sa vedem daca exista vreun denuntator. Nu stim daca acele camere au fost puse cu stiinta DNA, si nici daca exista vreun mandat pentru asta”, a declarat pentru Mediafax Constantin Adascalitei.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru Mediafax, că Adăscăliței face obiectul unei anchete judiciare a procurorilor anticorupție și că acestia au solicitat, în baza unui mandat, instalarea echipamenutului de supraveghere.

DNA a precizat, miercuri, că se desfășoară și o anchetă pentru lămurirea condițiilor care au dus la dezvăluirea unor acte procedurale interne ale instituției. Totodată instituția a cons=firmat că există un mandat de supraveghere în cazul investigației de coprupție desfășurată la CJ Iași, eliberat de un judecător.

„Ca urmare a informatiilor vehiculate in spatiul public generate de declaratia facuta de vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi Chirila Victor in legatura cu descoperirea in biroul sau a unor obiecte de tehnica de monitorizare, Biroul de informare si relatii publice face urmatoarele precizari: Serviciul Teritorial Iasi desfasoara acte premergatoare urmaririi penale in legatura cu suspiciunea savarsirii unor fapte de coruptie. In acest stadiu al anchetei penale, mai multe detalii nu pot fi date publicitatii”, precizează DNA pentru Mediafax.

Camerele video de la Iași, instrumente DNA


Tags:
Ultima oră
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)