Carmen Dan respinge solicitarea lui Iohannis: Nu îmi voi da demisia nici imediat, nici imediat/ Nu mă intimidează astfel de cereri, chiar dacă sunt dublate de riscurile unui dosar penal (VIDEO)

Carmen Dan respinge solicitarea lui Iohannis: Nu îmi voi da demisia nici imediat, nici imediat/ Nu mă intimidează astfel de cereri, chiar dacă sunt dublate de riscurile unui dosar penal (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a respins, joi, solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de a demisiona din funcţie ca urmare a problemele de organizare a alagerilor europarlamentare şi a referendumului din 26 mai.

„Declaraţia de astăzi a preşedintelui Iohannis mă determină să prezint câteva motive pentru care cererea demisiei este nejustificată”, a afirmat Carmen Dan.

Cât privește cozile de vot, ministrul susține că în țară au fost organizate mai multe secții de votare decât în trecut.

„Guvernul nu a organziat mai puține secții în țară decât la alte alegeri și nici nu a înființat secții ascunse prin cătune, așa cum specula propaganda dreptei Au fost 18.730 secții de votare. La alegerile europarlamentare au fost 18.626 organizate de tehnocrați”, a afirmat Carmen Dan.

Ba mai mult, Carmen Dan a aruncat vina pe Iohannis pentru că ar fi decis să organizeze referendumul în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.

„Președintele a solicitat ca referendumul să fie suprapus cu alegerile europarlamentare. Altfel ar fi stat lucrurile dacă am fi avut un singur buletin de vot. Un rol important l-a avut Serviciul de Telecomunicații Speciale. Tabletele și toată infrastructura a fost verificată de STS, iar instrucția oamenilor din secții a fost făcută tot de STS.”, a spus Carmen Dan.

Deși PSD a pierdut alegerile fix pe aroganța și tupeul afișat de liderii săi, Carmen Dan a ținut să încheie conferința pe un ton extrem de ironic.

„Nu mă impresionează astfel de cereri urgente chiar dacă acestea sunt dublate de amenințări de cercetări penale. Am discutat cu doamna prim-ministru după ce am ascultat declarația președintelui și mă văd nevoită să-l dezamăgesc: nu îmi voi da demisia nici imediat, nici imediat”, a terminat Carmen Dan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
10:05 - Dan Vîlceanu, despre ancheta DNA privind achiziția vaccinurilor: Nu le-am luat aşa, că aşa am avut noi un gând într-o zi. Ele au fost alocate pe mecanismul Comisiei Europene
09:57 - Același încărcător pentru toate telefoanele mobile, în Europa. Proiectul, pe ultima sută de metri
09:38 - Australia: Cutremur de 6 grade în apropiere de Melbourne (VIDEO)
09:20 - Ludovic Orban: Florin Cîţu a fost antrenat în război de mulţi dintre susţinătorii săi. Pentru ei contează mai mult binele lor. De multe ori l-au folosit pe premier, punându-l în situaţii care i-au dăunat
09:03 - Zeci de percheziţii în trei judeţe într-un dosar care vizează falsificarea de certificate de vaccinare (VIDEO)
08:57 - Diana Șoșoacă cere să îi fie prezentate „toate dovezile științifice care atestă existența virusului”
08:57 - Alexandru Rafila îl critică pe Florin Cîțu: Mă aşteptam la nişte soluţii de sănătate publică, nu la anchete în care dânsul se anchetează singur să vedem de ce nu a făcut nimic
08:32 - Dan Barna face scandal după ieșirea de la guvernare: „România a ajuns cel mai mare donator de vaccinuri din Europa”
08:31 - Klaus Iohannis va participa la congresul PNL: „Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă” / Ce spune președintele despre ultimele declarații ale lui Ludovic Orban
08:28 - Klaus Iohannis, mesaj categoric la Adunarea Generală ONU. Susține vaccinarea obligatorie anti-COVID, pentru anumite categorii profesionale