Meleşcanu şi Carmen Dan rămân în Guvern în ciuda scandalurilor. Viorica Dăncilă: „Vom face o analiză pe toate ministerele, inclusiv MAI și MAE”

Meleşcanu şi Carmen Dan rămân în Guvern în ciuda scandalurilor. Viorica Dăncilă: Vom face o analiză pe toate ministerele, inclusiv MAI și MAE

Teodor Meleşcanu va rămâne în continuare în fruntea Ministerul Afacerilor Externe, iar Carmen Dan îşi va păstra poziţia de Ministru de Interne în ciuda faptului că surse politice susţin că demisia sa a fost cerută în Comitetul Executiv al PSD.

Întrebată de controversele în care sunt implicate cele două instituţii, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că se face o analiză la cele două ministere.

„Vom face o analiză pe toate ministerele, inclusiv MAI și MAE. Legat de MAE, ministerul a cerut fiecărui ambasador sau consul numărul secțiilor de votare de care e nevoie și numărul buletinelor de vot. Aici trebuie să vedem cine a greșit și acela trebuie să plătească. Am cerut o analiză, Ministerul Afacerilor Externe a început această analiză și vom lua măsuri radicale”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Reamintim că demisia lui Teodor Meleşcanu a fost cerută în contextul scandalului prin umilirea diasporei la votul pentru europarlamentare. La fel ca în 2014, românii din afara ţării au trebuit să stea cu orele la coadă pentru a putea vota. În turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2014, tot Meleşcanu era în funcţie.

În schimb, Carmen Dan nu a răspuns încă privind protestatarii paşnici bătuţi la mitingul diasporei din 10 august sau privind alte intervenţii în forţă ale jandarmilor sau poliţiştilor la proteste în ţară împotriva PSD.