Cât de sigur este vaccinul antigripal

Cât de sigur este vaccinul antigripal
Foto: Pixabay.com

Vaccinul antigripal este un vaccin anual ne protejează împotriva gripei, o boalărespiratorie viralăcare se transmiterepede. Gripa poate cauza complicații grave de sănătate.Vaccinurile gripale tradiționale (trivalente) sunt făcute pentru a oferi protecție împotriva a trei tulpini ale virusului gripal: în general, cele două tipuri de virusuri A (virus gripal A (H1N1) și virsul gripal A (H3N2)) și virusul gripal B.

Gripa poate poate să fie mai gravă la persoanele vulnerabile precum persoane în vârstă, gravidele, copii si adulti cu sistem imunitar slăbit sau cei care suferă de anumite afecțiuni.

Oricine din aceste grupuri de risc este predispus sădezvolte complicații potențial grave ale gripei, cum ar fi pneumonia, de aceea este recomandat ca în fiecare an să facă vaccinul.

Cât de eficient este vaccinul antigripal?

Siguranța este pe primul loc pentru oameni, așa că este foarte important să știm cât de sigur este vaccinul. Specialiștii susțin că vaccinul antigripal este cea mai bunăprotectie împotriva unui virus.

Studiile arată că vaccinul ne protejează de gripă.Cu toate acestea,nu este o garantie de 100% ca nu veti contacta boala. Daca totusi aveti gripa dupa vaccinare, este probabil ca boala sa fie mai blanda si cu o durata mai scurta decat ar fi fost altfel.

Exista, de asemenea, dovezi care sugereazăcăvaccinul antigripal văpoate reduce riscul de a suferi un accident vascular cerebral.

Efecte secundare ale vaccinului antigripal

Reacțiile adverse grave ale vaccinului antigripal sunt foarte rare. Este posibil să aveți febrăușoarăși dureri musculare timp de câteva zile dupăce ați avut vaccinul, iar brațul dvs. poate fi cam dureros în cazul în care ațifost injectat.

Care sunt factorii care influențeazăcât de bine funcționeazăvaccinul antigripal?

Eficacitatea vaccinuluipoate varia de la anotimp la altul. De asemenea, poate varia în funcție de cine este vaccinat. Cel putin doi factori joacă un rol important îndeterminarea probabilitatii căvaccinul antigripal săprotejeze o persoana de boala antigripală:

  • Caracteristicile persoanei vaccinate (cum ar fi varsta si sanatatea ei);
  • Similaritatea sau „potrivirea” dintre virusurile antigripale.

Cât de eficient este vaccinul antigripal la persoanele în vârstă?

În numeroase studii din 2010, vaccinurile antigripale au ajutat la protejarea adulților în vârstăde 65 de ani și mai mari împotriva virusurilor gripei A (H1N1) si a ambelor linii ale virusurilor gripale B. Vaccinularedus cu peste 60% riscul la persoanele cu vârsta de 65 de ani si mai mari de îmbolnăviri medicale cauzate de H1N1 sau B, potrivit medlife.ro

Cât de eficient este vaccinul antigripal la copii?

În cazul copiilor, sunt recomandate două doze pentru a îi proteja mai bine. Doar o doză ar însemna o ”vaccinare parțială”’.Cu toate acestea, în unele anotimpuri, copiii vaccinati “parțial” încăprimesc o anumităprotecție.

Ultima oră
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții
17:04 - Ionel Dancă, filmat când le arăta mai multor liberali cum să voteze (VIDEO)
16:51 - Fetiță de 13 ani, găsită moartă într-o pădure din Bistrița-Năsăud. Ea fusese dată dispărută sâmbătă seară
16:32 - Un bărbat a fost arestat preventiv pentru sechestrarea unei fete și pentru tentativă de viol, la Hunedoara
16:04 - Ludovic Orban: Președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, luni dimineață. Există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei Deputaților