Cătălin Drulă: E o degradare a comunicării pe subiectul pandemiei. Noile măsuri, luate prea târziu. Gestionarea crizei și partea de vaccinare au fost controlate direct de la Florin Cîțu (VIDEO)

Cătălin Drulă: E o degradare a comunicării pe subiectul pandemiei. Noile măsuri, luate prea târziu. Gestionarea crizei și partea de vaccinare au fost controlate direct de la Florin Cîțu (VIDEO)

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că noile măsuri pentru limitarea transmiterii coronavirusului vin prea târziu. Acesta a povestit că, atunci când era în Guvernul Cîțu, cei care atrăgeau atenția că trebuie luate măsuri în perspectiva valului 4 COVID erau priviți asemenea unora carw strică petrecerea. Drulă a mai spus că gestionarea pandemiei și campania de vaccinare au fost direct în coordonarea premierului Florin Cîțu. Cât despre anunțul de azi al președintele Klaus Iohannis, Drulă a declarat că mai mult ridică semne de întrebare. De altfel, fostul ministru al Transporturilor a remarcat problemele de comunicare ale autorităților.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cătălin Drulă, despre gestionarea pandemiei de coronvirus

„De ce atât de târziu? Acum e foarte târziu. Nu sunt epidemiolog, sunt informatician, matematician. Pe orice fel de curbă dacă te uiți, aceste măsuri trebuiau luate dacă nu cu luni în urmă, atunci cu 30-45 de zile. Orice măsură luată azi își vede efectele peste 2 – 3 săptămâni.

Gestionarea pandemiei și partea de vaccinare au fost controlate direct de la premierul Cîțu”, a declarat Drulă, pentru B1 TV.

Comentând declarațiile președintelui despre noile măsuri anti-COVID, Cătălin Drulă a afirmat: „ Și eu am primit mesaje de la apropiați: ”e lockdown?”. Lumea nu înțelege din anunțul ăsta ce se întâmplă. E o degradare a comunicării pe subiectul pandemiei. Se întâmplă pentru că exact aceste centre de autoritate a statului român au dovedit… și nu pot trece peste acest exemplu, care va rămâne de studiat în istorie despre ce să nu faci, e acel congres (PNL) la care a venit și președintele și nu a purtat mască”.

Drulă a amintit apoi de declarații ale lui Cîțu și Iohannis, de acum câteva luni, potrivit cărora pandemia a fost depășită: „Acum trei luni era învinsă pandemia și cei care ridicau… Am asistat la discuții atunci cu Ioana Mihăilă (fostul ministru USR al Sănătății), cu premierul, cei care ridicau subiectul că trebuie să ne pregătim de valul 4 erau un fel de cei care strică petrecerea”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:31 - Nicolae Ciucă, bilanț la 6 luni de guvernare: Avem cea mai mare creștere economică din UE / Am oferit românilor măsuri ce fac posibilă continuarea investițiilor și protejarea celor vulnerabili (VIDEO)
17:10 - Ambasadorul României în SUA, despre atacul din Texas:„Lumea e îngrozită de ce s-a întâmplat” /Membri ai comunității de români dețin arme
17:09 - Nicolae Ciucă, îndemn pentru aleșii locali liberali: Trebuie să fim aproape de oameni și să răspundem preocupărilor lor. PNL are soluții și își revigorează viața de partid (VIDEO)
16:47 - Nicolae Ciucă: Administrațiile liberale sunt un model în Europa Centrală și de Est / Avem la dispoziție 90 de miliarde, bani europeni. E nevoie de descentralizare și eficiență (VIDEO)
16:44 - Fostul director de Formula 1, Bernie Ecclestone, arestat pentru că deținea o armă în timpul îmbarcării unui zbor spre Elveția
16:32 - Nicolae Ciucă: Succesele din administrație s-au convertit în încredere în politicienii liberali. Faptul că PNL e zi la guvernare se datorează și realizărilor aleșilor locali ai partidului (VIDEO)
16:22 - Parchetul European anchetează modul în care au fost cheltuiți banii din proiectul ITI Delta Dunării. Percheziții în 15 locații. Prejudiciul calculat de procurori
16:21 - Adrian Mititelu ar urma să iasă din închisoare. Fiul său a anunțat că patronul FCU Craiova a câștigat procesul la Curtea Constituțională
15:58 - Maria Zaharova, supărată foc pe YouTube. Ministerul de Externe rus vine cu o răzbunare
15:55 - Bolurile de Supă din Carton,Cea Mai Bună Soluție Pentru un Viitor Eco Friendly