USR a depus în Parlament o solicitare de revocare a lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi / Acesta e reținut pentru trafic de influență și dare de mită, în formă continuată

USR a depus în Parlament o solicitare de revocare a lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi / Acesta e reținut pentru trafic de influență și dare de mită, în formă continuată
Niculae Bădălău, vicepreședinte al Curții de Conturi, reținut de DNA. Fostul lider PSD e acuzat de fapte de corupție. Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

UPDATE, 28 noiembrie, ora 11.30: USR a anunțat că a depus în Parlament cererea de revocare a lui Niculae Bădălău din funcția pe care o deține la Curtea de Conturi.

„USR a depus cererea de revocare pentru Niculae Bădălau. Cerem PSD, PNL, AUR și UMDR să voteze pentru înlăturarea lui din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi!”, a transmis partidul condus de Cătălin Drulă, într-o postare pe Facebook.

Amintim că Niculae Bădălău, fost lider cu greutate în PSD, a fost reținut de procurorii DNA pentru trafic de influență și dare de mită, în formă continuată.

ȘTIRE INIȚIALĂ, 27 noiembrie: Liderul USR, Cătălin Drulă, susține că USR va solicita, luni, în Parlament, revocarea lui Niculae Bădălău din funcția de vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi.

Anunțul lui Cătălin Drulă vine în contextul în care Niculae Bădălău a fost reținut de DNA și este acuzat de dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență, urmând să fie prezentat Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cătălin Drulă, despre Niculae Bădălău: „Nu avea nicio recomandare pentru a ajunge la Curtea de Conturi”

„PSD se dovedește din nou partidul corupților. Nicolae Bădălau, omul numit de Marcel Ciolacu la Curtea de Conturi tocmai a fost reținut de DNA pentru dare de mită și trafic de influență. Conform procurorilor, Bădălau făcea presiuni asupra primarilor de comună pentru ca firmele apropiate de el să primească contracte la schimb cu promisiunea unei mite de 7% din valoarea contractelor”, a scris președintele USR, duminică, pe Facebook.

Cătălin Drulă susține că Niculae Bădălău „a fost recompensat cu funcția de la Curtea de Conturi după ce nu a mai prins un loc pe listele PSD de la alegerile parlamentare pentru că a jignit de mai multe ori românii din diaspora”.

„Nu avea nicio recomandare pentru a ajunge la Curtea de Conturi. Din contră: în 1988 a fost condamnat pentru furt și ulterior a fost cercetat în mai multe dosare DIICOT și DNA. Mâine vom solicita în Parlament revocarea lui Bădălău din funcție. Oare social-democratul cu pretenții europene Marcel Ciolacu va face tot joc de glezne și îl va proteja ca pe Arsene de la Neamț și atâția alții?”, a mai spus deputatul.

Urmăriți B1TV.ro și pe