Cătălin Predoiu, după demisia Giorgianei Hosu de la șefia DIICOT: Este prematur să vorbim despre un calendar de selecție și numire, sunt concentrat să pun în dezbatere săptămâna viitoare proiectele Legilor Justiției (VIDEO)

Cătălin Predoiu, după demisia Giorgianei Hosu de la șefia DIICOT: Este prematur să vorbim despre un calendar de selecție și numire, sunt concentrat să pun în dezbatere săptămâna viitoare proiectele Legilor Justiției (VIDEO)
Foto: gov.ro

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a subliniat că „este prematur acum” să vorbim despre un calendar de selecție și numirea unui procuror-șef plin la conducerea DIICOT, în condițiile în care este „concentrat” să pună în dezbatere săptămâna viitoare proiectele Legilor Justiției.

Referitor la stadiul în care se află proiectele Legilor Justiției, demnitarul a afirmat: „Facem corelări, finisări, revedem textele, sunt mai multe citiri care se fac succesiv a proiectelor finale, verificare încrucișată a textelor. O să vorbesc mai mult despre asta în momentul în care le voi publica”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Giorgiana Hosu a demisionat, joi, de la șefia DIICOT. Cătălin Predoiu, vineri dimineață: A fost preocupată să nu pună la îndoială în niciun fel credibilitatea instituției

Giorgiana Hosu a demisionat din funcția de procuror-șef al DIICOTîn ziua în care soțul său, Dan Hosu, a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea de informații care nu sunt destinate publicității.

A existat o încredere reciprocă, există în continuare, au comunicat bine, comunică. Situația este stabilă. Procurorii își continuă activitatea. Sunt oameni maturi, profesioniști, știu foarte bine că indiferent de contextul instituțional lucrările trebuie să continue și sunt încrezător că rezultatele vor continua”, a declarat Cătălin Predoiu.

Întrebat dacă s-a gândit la un calendar pentru procedura de selecție și numire a unui succesor în fruntea DIICOT, Cătălin Predoiu a răspuns: „Este prematur acum, pentru că sunt concentrat să pun în dezbatere săptămâna viitoare proiectele Legilor Justiției și apoi într-un ritm normal, firește, ne aplecăm și asupra acestui subiect”.

De asemenea, întrebat dacă s-a gândit la vreo propunere pentru șefia DIICOT, ministrul Justiției a răspuns: „Nu, v-am spus că nu am început încă să fac astfel de proceduri, dar continuăm normal toate atribuțiile care țin de Ministerul Justiției. Ceea ce este important, repet, este că discuția de ieri mi-a dat toate asigurările că activitatea va continua normal și că există o bună înțelegere între cele două doamne, care de altfel continuă până când formalitățile se desăvârșesc să coopereze. Ceea ce e important acum este stabilitatea DIICOT și continuarea anchetelor, a dosarelor, a operațiunilor, DIICOT fiind un element extrem de important, esențial aș spune, în combaterea criminalității în cazul lor specializate, dar privind general, la scara Ministerului Public, de toate categoriile”.

Întrebat dacă este de părere că la baza deciziei luate de Giorgiana Hosu a stat și vreo formă de presiune publică sau chiar declarațiile președintelui Klaus Iohannis, ministrul Cătălin Predoiu a subliniat: „Doamna Hosu a fost preocupată, din ceea ce mi-a spus și cred că ăsta este adevărul, sunt convins, de a nu pune la îndoială în niciun fel credibilitatea instituției și cred că asta este o probă a faptului că e un caracter puternic și că într-adevăr a pus în centrul atenției sale și acțiunii sale mai presus chiar de cariera sa DIICOT, ceea ce e foarte important și cred că trebuie subliniat acest lucru”.