Cazul Severin, o nouă înregistrare: Eurodeputatul Pablo Zalba Bidegain, implicat în scandalul mită pentru legi

Cazul Severin, o nouă înregistrare: Eurodeputatul Pablo Zalba Bidegain, implicat în scandalul mită pentru legi
Foto: flickr.com

Cel de-al patrulea europarlamentar implicat în scandalul de mită pentru legi, început săptămâna trecută de jurnaliştii The Sunday Times, este Pablo Zalba Bidegain, membru al Partidului Popular European şi al Partidului Popular din Spania.

În înregistrarea realizată de jurnaliştii Sunday Times, Pablo Zalba Bidegain se arată dispus să modifice legi în schimbul primirii unor sume de bani. Mai mult decât atât, modificarea legislativă despre care se vorbeşte chiar a fost pusă în practică. 

Din cauza scandalului, austriacul Ernst Strasser şi slovenul Zoran Thaler şi-au dat demisia din Parlamentul European, în timp ce eurodeputatul PSD Adrian Severin s-a retras din grupul socialiştilor europeni, dar nu a demisionat din Parlamentul European.

Cazul Severin: O nouă înregistrare

Înregistrarea a fost postată pe blogul lui Mihai Poliţeanu, consilierul europarlamentarului român Monica Macovei.

Ultima oră
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali
21:40 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîțu a cerut o anchetă la Ministerul Sănătății: Parțial îi dau dreptate, dar este și responsabilitatea premierului când un domeniu atât de important nu funcționează la parametri
21:12 - Nicușor Dan organizează miercuri o primă informare publică despre proiectul trenului metropolitan