Cele 4 variante pentru intrarea la evenimente, prezentate de ministrul Culturii. Bogdan Gheorghiu: Vom înainta un set de propuneri. Avem nevoie și de soluții, nu numai de restricții (VIDEO)

Cele 4 variante pentru intrarea la evenimente, prezentate de ministrul Culturii. Bogdan Gheorghiu: Vom înainta un set de propuneri. Avem nevoie și de soluții, nu numai de restricții (VIDEO)
foto: Facebook

Ministrul Bogdan Gheorghiu a precizat, luni, pe B1 TV, că Ministerul Culturii va înainta un set de propuneri care prevede că accesul la evenimente se poate face pe baza a patru scenarii – prin prezentarea unei dovezi de vaccinare anti-COVID-19; prin prezentarea unui test negativ efectuat cu maximum 48 de ore înainte; prin prezentarea unui document medical care să ateste imunizarea conferită de trecerea boală; prin testare rapidă înainte de evenimentul respectiv, situație care se aplică persoanelor care nu se încadrează în celelalte trei variante.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, despre cele patru variante posibile pentru intrarea la evenimente

Întrebat de Irina Petraru cum ar putea să arate sezonul cultural în 2021, având în vedere datele disponibile la acest moment, ministrul Culturii a declarat: „În momentul de față, după cum anunța și domnul premier Florin Cîțu, s-au creat mai multe grupuri interministeriale, pe diferite segmente, iar scopul acestor grupuri de lucru este să avem niște norme clare care să ofere predictibilitate după termenul înaintat de premier, cel de 1 iunie, pentru ca organizatorii de evenimente, cei din HoReCa să poată avea un plan A și un eventual plan B în cazul înrăutățirii cifrelor, tocmai pentru că, fără predictibilitate, nimeni nu își poate face niște planuri, atât organizatoric, cât și financiar”.

Întrebat dacă ar putea fi luate în calcul și măsuri pentru a facilita vaccinarea anti-COVID-19 a artiștilor, Bogdan Gheorghiu a precizat: „Da, noi am făcut solicitări în acest sens către Ministerul Sănătății. Noi am solicitat ca artiștii să fie incluși în etapa a doua de vaccinare. Din păcate, doar cei din instituțiile subordonate ministerelor au intrat în această etapă, dar nu pe linie profesională, ci pe linie administrativă, pentru că a fost un alt capitol unde s-a precizat acest lucru. În schimb, am obținut promisiunea că în prima fază a etapei a treia de vaccinare sunt incluși artiștii. Încercăm să facem demersuri pe toate planurile. Oricum, eu sunt adeptul ideii de a căuta soluții – avem nevoie și de soluții, nu doar de restricții. Nu trebuie să spunem `nu` doar pentru că e mai simplu. Actualul grup de lucru să știți că acoperă, eu zic, toată paleta celor interesați de aceste domenii”.