CEx PSD: Vot pentru excluderea din partid a lui Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu (VIDEO)

CEx PSD: Vot pentru excluderea din partid a lui Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Social-democrații din Comitetul Executiv al PSD au votat, luni, excluderea din partid a șefului PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și a secretarului general, Marian Neacșu. Excluderea acestora a fot votată cu 53 de voturi ”pentru” și nouă ”împotrivă”.

”Noi, și în scrisoarea pe care am făcut-o publică acum o lună și în orice prilej în care am discutat cu cei 28 de colegi care au semnat această scrisoare, nu am avut niciodată intenția de a vota împotriva guvernului nostru.Noi am fost soldați credincioși, serioși ai partidului. Nu o să luptăm împotriva partodului nostru nici în continuare. Asta este o problemă pe care o vom analiza noi și colegii noștri și vom lua deciziile corespunzătoare”, a declarat Marian Neacșu.

La rândul său, Adrian Țuțuianu a precizat că cva contesta decizia pe căile statutare ale partidului.

„E un moment dificil pe care îl anticipam. Cred că e o greșeală majoră și decizia de azi nu face altceva decât să arate că în PSD e sancționat delictul de opinie. Eu m-am exprimat în interiorul partidului. Nu am văzut să condamne cineva faptul că un om e înregistrat în PSD de oameni interesați să strice lucrurile într-o organizație. Nu mi-am propus niciodată să ascund lucrurile care nu merg. Cred că partidul se îndreaptă într-o direcție greșită. Rămâne că timpul să arate dacă noi am avut dreptate sau cei care au votat azi pentru excluderea noastră. Sunt căile statutare, Comisia de etică, Congres și căile juridice. Mă voi consulta cu colegii de la PSD Dâmbovița și voi decide ce avem de făcut în continuare. Două lucruri vreau să fie clare. A vorbi despre problemele unui partid nu înseamnă a fi împotriva partidului. Nici eu, nici domnul Neacșu nu am sprijinit acțiuni împotriva partidului. (…)Niciodată nu am sprijinit vreo acțiune împotriva PSD. (…) Sunt 20 de ani de când am intrat în PSD. Iată că supă 20 de ani s-au găsit niște colegi care au spus că nu am servit corespunzător intersele partidului”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)
20:39 - Radu Oprea, despre partidul lui Liviu Dragnea: Au mai fost încercări ale foștilor lideri PSD, dar astăzi niciunul nu este un partid parlamentar (VIDEO)
20:11 - Sorin Cîmpeanu: Certificatul digital nu este o regulă aplicabilă în școli / Se discută și o posibilitate de extindere a testării (VIDEO)
19:55 - DSU o contrazice pe Dana Budeanu și lămurește situația de la Floreasca: Sunt internați 11 pacienți în ATI, dintre care doar 3 sunt vaccinați cu schema completă
19:48 - Sorin Cîmpeanu: Dacă se păstrează viteza de creștere a incidenței în București, vom ajunge la 6 la mie în octombrie. Previziunile specialiștilor spun că pragul va fi depășit pe o perioadă relativ scurtă (VIDEO)
19:31 - Campania de vaccinare înaintează lent: Circa 12.000 de persoane vaccinate în 24 de ore
19:29 - Bucurie mare în familia regală. Prințesa Beatrice a născut o fetiță (FOTO)
19:13 - Petre Cozma, mesaj dur: „Nu o să mai intru în Dinamo, nu mai vreau nimic cu numele lui Marian Cozma acolo”